Dansk Zoo har aflivet to raske brunbjørne

Aalborg Zoo har været nødt til at aflive deres to brunbjørne, da deres plads var blevet for trang og kedelig

Brunbjørnenes vilkår i Aalborg Zoo var ikke længere optimale, og derfor var personalet nødt til at aflive dem. Denne brunbjørn bor til daglig i Københavns Zoo. Foto: Johnny Frederiksen/POLFOTO
Brunbjørnenes vilkår i Aalborg Zoo var ikke længere optimale, og derfor var personalet nødt til at aflive dem. Denne brunbjørn bor til daglig i Københavns Zoo. Foto: Johnny Frederiksen/POLFOTO

Tager man til Aalborg Zoo i håbet om at opleve havens to brunbjørne, så vil man i disse dage blive slemt skuffet. Aalborg Zoo offentliggjorde onsdag på deres Facebook-profil, at de to brunbjørne er blevet aflivet.

Bjørnene var ikke syge, da de blev aflivet. I stedet var aflivning den løsning man valgte, da bjørnenes anlæg ikke var tidssvarende, og Aalborg Zoos personale mente, at dyrene kedede sig.

- Pladsen, anlægget indretning, og det, at vi ikke kan tilbyde de muligheder brunbjørne har i naturen for at vende at vende sten og finde føde hist og pist, gør, at vi ikke kan have bjørnene mere. Samtidig valgte man for nogle år siden at give hunbjørnen en p-stav, så de ikke kunne få unger, og man glemmer nok lidt, hvor meget livsglæde, der er forbundet med det at have unger, siger Frank Orloff Thomsen, der er dyrepasser i Aalborg Zoo til TV 2 NORD.

De to brunbjørne var 20 og 21 år gamle, da de måtte lade livet onsdag. Bjørnene var for gamle til, at man kunne omplacere dem til en anden zoologisk have, da de ikke ville kunne indgå i nogle avlsprogrammer.

På Facebook skriver Aalborg Zoo således:

'Europæisk brunbjørn bliver stambogført og overvåget af organisationen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) og at sende et ikke-avlsdygtigt par til en anden zoologisk have ville optage pladsen for ellers genetiske vigtige og ynglende dyr. Det ville alene af den grund ikke give mening, at forsøge at finde en ny Zoo til brunbjørnene.'

De to aflivede bjørne vil nu blive brugt til forskellige forskningsprojekter. Skindet og kranierne vil blive doneret til Aalborg Zoos skoletjeneste.

 Husker du den shitstorm, der ramte, da Odense Zoo dissekerede en løve i 2015?

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen