Annonce:
Annonce:

Demokratisk flertalsleder vil af med Trump

Den demokratiske flertalsleder Nancy Pelosi opfordrer til, at præsident Donald Trump fjernes øjeblikkeligt

Trump forlader officielt præsidentposten 20. januar 2021, men flere ønsker, at Trump allerede skal forlade posten nu.
Annonce:

Donald Trump skal fjernes fra præsidentposten i USA hurtigst muligt. Det mener Demokraternes mest magtfulde skikkelser i Washington.

Den demokratiske flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, opfordrer til, at vicepræsident Mike Pence udløser en særlig tilføjelse til forfatningen og fjerner præsident Donald Trump øjeblikkeligt.

Pelosi siger, at hun forventer en hurtig reaktion fra vicepræsident Mike Pence. Hun understreger samtidig, at hun ikke udelukker en ny rigsretssag mod Trump.

Opfordringen kommer torsdag, efter at flere af hendes partifæller havde fremsat opfordringen i kølvandet på stormen på kongresbygningen onsdag.

Det republikanske kongresmedlem Adam Kinzinger opfordrede også på Twitter til, at vicepræsident Mike Pence udløser den 25. tilføjelse til forfatningen og fjerner Trump.

Annonce:

Han møder opbakning fra Demokraternes leder i Senatet, Chuck Schumer, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Alting tyder på, at præsidenten har mistet sansen for realiteterne - ikke blot i forhold til hans pligter og edsaflæggelse som præsident, men også i forhold til virkeligheden, siger Adam Kinzinger i en video på Twitter.

Ifølge Chuck Schumer skal Donald Trump ikke være præsident 'en dag længere'.

- Det, der skete ved USA's Kongres i går, var et oprør mod Amerikas Forenede Stater, ansporet af præsidenten, siger han i en udtalelse.

Den 25. tilføjelse i USA's forfatning kan bruges til at afsætte en præsident, som ikke kan varetage sine opgaver.

Det kan både være en midlertidig eller permanent beslutning og kan træffes, hvis en præsident eksempelvis er invalideret.

Før det kan ske, skal den siddende vicepræsident udløse tilføjelsen i forfatningen, og et flertal af landets ministre skal bakke op.

Annonce:

Ifølge Chuck Schumer er udløsning af den 25. tilføjelse den hurtigste og mest effektive måde at afsætte Donald Trump på.

Hvis vicepræsidenten og regeringen nægter, 'bør Kongressen samles for at stille præsidenten for en rigsret', lyder det fra demokraten.

Tidligere har de demokratiske kongresmedlemmer Ayanna Pressley og Ilhan Omar også opfordret til, at den særlige forfatningstilføjelse tages i brug.

En måling fra YouGov viste torsdag, at halvdelen af vælgerne - 50 procent - er enige og mener, at det vil være passende at få Trump fjernet øjeblikkeligt fra præsidentposten på baggrund af stormen på Kongressen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: