Annonce:
Annonce:

Digitalisering: Nu er det snart slut med p-billetter

Fra på tirsdag begynder Københavns Kommune at erstatte p-billetter med en digitaliseret udgave på telefonen

Annonce:

Pendlingen frem og tilbage mellem bil og billetautomat bliver snart fortid. Københavns Kommune går nemlig i gang med at digitalisere p-billetterne fra på tirsdag, og i slutningen af marts kan alle i hovedstaden købe dem direkte på telefonen.

En nemmere løsning
Papirudgaven af din p-billet bliver i stedet en digitaliseret udgave, som er koblet op på din nummerplade. Det kommer blandt andet til at betyde, at du kan forlænge din p-billet uden at slå vejen forbi din parkerede bil. Desuden skal p-vagterne blot scanne din nummerplade, når de skal tjekke, om der er betalt for parkeringen.

Annonce:

- Det er simpelthen for at gøre det nemmere for københavnere og for at gøre det nemmere administrativt. Vi kan spare penge som kommune, og københavnerne oplever det forhåbentlig som en serviceforbedring, fordi det bliver nemmere at få en p-billet og at forny den, siger Borgmester for Teknik- og Miljøforvaltningen i København, Morten Kabell (Ø) til BT.

Hvad det kommer til at betyde for dig
Den digitale p-billet har fået opbakning fra flere forskellige sider. Blandt andre Dennis Lange fra forbrugerorganisationen for bilejere, FDM er optimistisk:

- Man er fri for at diskutere, om billetten nu var i den bil, for der er endegyldigt bevis for, om der er betalt eller ikke betalt for den bil på det givne tidspunkt. Så bevismæssigt bliver det meget nemmere både den ene og den anden vej rundt, siger han.

Annonce:

Men digitaliseringen har dog en ulempe for nogle. Hvis du er motorcykelejer i København, så har du nok tidligere været vant til, at slippe uden om betalingen, når der skal parkeres. Det har nemlig været svært at finde en løsning på at fastgøre den fysiske udgave af p-billetten, hvorfor parkeringsvagterne har set igennem fingre med motorcykler uden p-billet. Men nu hvor p-billetten er koblet op på nummerpladen, er der ingen undskyldning for mortorcyklisterne.

Se en guide til, hvordan du betjener de digitale parkeringsautomater.

Ombygning af billetautomaterne
Halvdelen af de nuværende billetautomater bliver stående i hovedstaden, mens den anden halvdel vil overgå til at blive rene informationstavler, som vejleder til, hvordan man registrerer sig digitalt. De gamle automater vil kunne tage imod kort og kontanter, hvis du oplyser dit nummerpladenummer.

Ombygningen af tavlerne kommer til at ske gradvist i løbet af februar og marts 2016, og forventes at stå klar i april 2016.

Se på billedet, hvornår din bydel bliver P-digital:

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: