DR i krig om Bonderøvens bukser

Bagedyst og nu buksekrig!

Bonderøven Frank Erichsen i naverbukser på Kastanjegården med sin Theresas Maria Jessing. Fot: All Over / Flemming Jeppesen / Fokus
Bonderøven Frank Erichsen i naverbukser på Kastanjegården med sin Theresas Maria Jessing. Fot: All Over / Flemming Jeppesen / Fokus

Forleden beskrev Ekstra Bladet, hvordan Danmarks Radio led et sviende nederlag i Sø- og Handelsretten, hvor dommeren slog fast, at selvfølgelig måtte ugebladet Ude og Hjemme skrive ’Den store Bagedyst’ på forsiden uden at det var en krænkelse af et DR-varemærke.

Se også: Ugeblad vinder over DR i retssag om Bagedysten

Men det viser sig, at det ikke er den eneste sag, hvor mediemastodontens advokater er faret frem mod virksomheder, som forsøger at få kommerciel succes på de folkelige licensfinansierede tv-succeser.

Naver-bukser
Jesper Tønnesen driver den lille internetbutik Mckorman.com, som sælger en særlig type solid beklædning, herunder også samme type karakteristiske naver-bukser, som tv-personligheden Frank Erichsen render rundt i under navnet Bonderøven.

– DR Jura krævede, at vi stoppede med at kalde dem Bonderøvens bukser, selv om det er præcis den type bukser, som Bonderøven går i, siger Jesper Tønnesen.

– Så vi stoppede bare. Vi orkede ikke slagsmålet med DR, selv om det var vanskeligt at forstå, hvad DR kunne have imod, at vi sælger bonderøvs-bukser til de mange, som gerne ville eje nogle. DR sælger dem ikke selv, så hvorfor gider DR bruge kræfter på at være efter os, spørger han.

Radio-tavhed
Men hverken i denne sag eller efter Bagedyst-nederlaget i sidste uge til Ude og Hjemme, vil Danmarks Radio svare på spørgsmål.

Ekstra Bladet ville ellers eksempelvis gerne have haft DR til at svare dem, som synes, at sagerne er spild af de penge, de betaler i licens.

Men DR undlader altså trods gentagne opfordringer bare at svare.

DR’s presschef Jakob Wickmann Elkjær nøjes med skriftligt at bekræfte, at ’det var vores opfattelse, at deres brug af ’Bonderøven’ Frank i deres markedsføring af bukser krænkede DR’s varemærke til tv-programmet ’Bonderøven’.

228 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere