Annonce:
Annonce:

Ekspert: Ansatte i Nordea-filial risikerer fængselsstraf

De personer, der har været med til hvidvaskning i Danmark, kan få en fængselsdom, siger forsvarsadvokat 

- Hvis der er foretaget hvidvaskning på dansk grund, vil de medvirkende skulle dømmes efter dansk straffelov, siger Advokat Michael Bjørn Hansen. Foto: Mik Eskestad
- Hvis der er foretaget hvidvaskning på dansk grund, vil de medvirkende skulle dømmes efter dansk straffelov, siger Advokat Michael Bjørn Hansen. Foto: Mik Eskestad
Annonce:

Efter afsløringerne om, at kriminelle skulle have foretaget mistænkelige transaktioner for millioner af kroner blandt andet via Nordeas afdeling ved Vesterport i København, kan de ansatte, der skulle have medvirket til dette, godt begynde at rykke lidt nervøst rundt på kontorstolen.

- Vi står her med nogle mennesker, der faktisk kan få en fængselsdom for det her. For det, der her adskiller sig fra den hvidvask, der foregik via Danske Bank i Estland, er, at vi nu har nogle gerningsmænd, der i så fald har opereret på dansk territorium. Og det betyder, at det derfor også suverænt er Danmark, der har straffekompetencen.

Det siger forsvarsadvokat og skatteekspert Michael Bjørn Hansen til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at i modsætning til selskaber, der straffes med bøder, vil der her være tale om et personansvar, der betyder, man kan blive idømt fængselsstraf.

Annonce:

Aktier styrtdykker: Nordea i potentiel hvidvask for milliarder

Et år i spjældet
- Det er ikke urealistisk, at det her vil kunne betyde ubetinget fængselsstraf. Efter mine over 30 år i strafferet, er det min erfaring, at der er sket en skærpelse overfor økonomisk kriminalitet de seneste år, siger han og tilføjer, at der er ingen tvivl om, at hvis de transaktioner er foretaget, er det en overtrædelse af straffeloven omkring hvidvaskning.

- Der er i straffeloven en særlig bestemmelse for hvidvask, der indeholder frihedsstraf. Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke,  at det er topchefer, der har medvirket til hvidvaskningen, men det vil formentligt være bankfunktionærer længere ned i hierarkiet, der har fiflet lidt for at imponere cheferne, siger han

Annonce:

- Nu er det bagmandspolitiet, der skal efterforske den eventuelle hvidvaskning, og det vil i så fald være en ganske almindelig straffesag, hvor der kan rejses tiltale mod de bankfunktionærer, der har udført opgaverne. Det kan altså godt betyde både betinget fængselsstraf, en fodlænke eller et år i fængsel.

Prince Charles forbindes med dansk hvidvask

Behov for stærkere Finanstilsyn

Største sag på dansk jord

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: