Aktie eksploderer efter Musk-opkøb

Elon Musk har sat sig på 9,2 procent af aktierne i Twitter. Det sender aktien op i formarkedet mandag

Elon Musk er nu officielt en af ejerne af Twitter. Arkivfoto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Elon Musk er nu officielt en af ejerne af Twitter. Arkivfoto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Erhverv

Den amerikanske erhvervsmand Elon Musk er blevet storaktionær i Twitter.

Mandag viser en børsrapportering, at Musk ejer 9,2 procent af aktierne i det sociale medie. Det skriver finansmediet Bloomberg News.

Ejerskabet på 9,2 procent er ifølge Bloomberg News sket via det, der kaldes for passiv investering.

Passiv investering er kendetegnet ved, at man i stedet for hele tiden at købe og sælge aktier lægger sine penge i en investeringsforening. Den følger markedet og handler så i stedet på ens vegne. Derfor anses det for passiv investering.

Elon Musk er især kendt for at være stifteren af elbilproducenten Tesla. Han er også administrerende direktør i samme selskab.

Nyheden om at Musk nu er kommet med ombord i Twitters ejerkreds, ser ud til at skabe ekstra stor interesse omkring Twitter-aktien. Også selv om det altså er via passiv investering, at han har opnået sin store ejerandel.

Mandag eftermiddag ligger aktien i det amerikanske formarked til en stigning på hele 24 procent. Formarkedet er et sted, hvor investorer kan handle med aktier, inden børserne åbner.

Før mandagens handel har Twitter en markedsværdi på 212 milliarder kroner. Den værdi ser ud til at stige betragteligt baseret på stigningen i formarkedet.

50-årige Elon Musk er en af verdens rigeste personer og har en samlet formue på flere hundrede milliarder kroner.

Musk er selv en flittig bruger af Twitter, hvor han op til flere gange har skrevet kontroversielle beskeder.

Blandt andet skrev han i sommeren 2018, at han var i stand til at kunne købe Tesla af børsen og gøre selskabet privatejet. Påstanden var uden beviser.

Opslaget sendte kortvarigt Teslas aktie op, inden de amerikanske myndigheder gik ind i sagen og sagde, at opslaget var 'falsk og misvisende'.

Musk gik herefter med til, at alle fremtidige opslag, der kunne påvirke Teslas aktiekurs, ville blive gennemset af advokater før udsendelse.

Hertil skulle Musk betale 135 millioner kroner i et forlig med de amerikanske myndigheder, der havde lagt sag an mod ham.

Er du nysgerrig på, hvordan Elon Musk og andre rigmænd bruger deres penge - så har Ekstra Bladet samlet en opgørelse af de mere kuriøse ting her.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind