Amagerbankens top er lettet over frifindelse til 900 millioner

Det var en gruppe ordknappe advokater, der forlod retten i Lyngby efter frifindelse af Amagerbankens ledelse.

Følg Erhverv

Der blev ikke sagt mange ord. Men der blev udvekslet brede smil og håndtryk, da Amagerbankens tidligere ledelse, inklusive topchefen Jørgen Brændstrup og bestyrelsesformand N.E. Nielsen, mandag morgen blev frifundet i retten i Lyngby.

Finansiel Stabilitet havde sagsøgt gruppen for samlet 900 millioner kroner for tre udlån foretaget af banken, som Finansiel Stabilitet endte med at overtage under krisen.

- Jeg er glad og lettet. Og det er jeg sikker på, min klient også er, siger advokat Lars Kjeldsen. Han har repræsenteret Amagerbankens tidligere direktør Jørgen Brændstrup ved erstatningssagen i Lyngby.

Efterfølgende har daværende bestyrelsesformand og advokat N.E. Nielsen også udtrykt sin glæde over frifindelsen.

- Jeg er naturligvis meget lettet og taknemmelig for, at vi har haft advokater, der har haft både evne og vilje til at forstå og beskrive, hvad det vil sige at have ansvaret for et pengeinstitut, skriver han.

Advokaterne for Finansiel Stabilitet forlod retten uden et ord til pressen og knapt uden et ord til hinanden. Næsten lige så ordknappe - men noget mere smilende - forlod også de anklagedes advokater retten omgivet af journalister.

Sagen mod Amagerbankens tidligere administrerende direktør Jørgen Brændstrup, bestyrelsesformand N.E. Nielsen og andre medlemmer af ledelsen går ikke på bankens konkurs i 2011.

Men Finansiel Stabilitet, der overtog banken efter dennes krak, krævede 900 millioner kroner i erstatning for tre konkrete udlån, der faldt sammen efter krisen.

Finansiel Stabilitet mener, at ledelsen i banken opførte sig uansvarligt i forhold til de tre udlån. Udlånene løb op i langt over en milliard kroner. Finansiel Stabilitet har argumenteret for, at lånene blev givet på forkert grundlag.

Lånene til ejendomsprojekter mistede værdi, da ejendomsmarkedet krakkede under krisen. Det udløste store tab i Amagerbanken.

Udlånene blev givet til farverige personligheder som eksempelvis bokseren Hans Henrik Palm og investoren Henrik Ørbekker.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.