Anmelder slagter populær familierestaurant: - Elendigt og uappetitligt

Politikens madanmelder er langt fra begejstret for den danske restaurationskæde Bone's efter sit seneste besøg

Bone's får ikke positive ord med på vejen. Foto: Bone's
Bone's får ikke positive ord med på vejen. Foto: Bone's

Ved du noget, eller har du selv haft en lignende oplevelse? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Ét sølle hjerte ud af seks.

Det er, hvad Politikens madanmelder Joakim Grundahl, har givet Bone's efter et besøg i deres restaurant på Amager i dagens udgave af Politiken.

Og med den ene stjerne følger også en lang række hårde ord.

Anmelderen har nemlig intet godt at sige om oplevelsen på den populære familierestaurant, som han ellers mener burde byde på en skudsikker oplevelse.

'Hvor galt kunne det gå? Så galt, at vi ikke gad spise op. Som sultne hyæner, der lader kadaveret ligge', lyder det blandt andet fra anmelderen, der var på restauranten med sin kone og to børn.

Eksperter revser Jensens Bøfhus: De fejler totalt

Kritikken stopper dog langt fra der.

Der er tilsyneladende intet fra anmelderens tur på Bone's, der har vakt begejstring. Hverken de spareribs, som Bone's eller er kendt for, deres kød eller chili cheese tops smagte. Ikke engang kartoflerne, har anmelderen noget positivt at sige om.

'De smagte af den luft, der måtte være tilbage i kernens kompakte masse af melet kartoffel. Så de skulle dyppes i dip. En aioli, der smagte så syntetisk, at vi skiftede til min Smoked BBQ-Sauce, der mindede mere om diskoteksrøg end amerikansk grillmad. Sovsens svar på Crazy Frog', lyder det i anmeldelsen.

Bone's er også kendt for deres salatbar. Foto: Bone's
Bone's er også kendt for deres salatbar. Foto: Bone's
 

For dårlig kvalitet
I anmeldelsen fremhæver Politikens anmelder, at prisen på hans restaurantbesøg slet ikke kunne hamle op med kvaliteten på den mad, han fik serveret.

Jensens Bøfhus bløder millioner: Indfører nyt tiltag

Kyllingebrystet med vinge kalder madanmelderesn 'tør og fersk', mens oksespidsbrystet og saucen får følgende ord med på vejen.

'Her var den reduceret til en knastør knude af kød, hvor fedtet lå som faste bjælker ovenpå. Absolut uappetitlig. Bøffen her var en prime cut fra Anguskvæg, men havde lige så meget aroma som en ske med bearnaisesovs. Den hed ' ægte bearnaisesauce', men smagte kunstigt.'

'Vi kunne lige så godt have spist på et motorvejscafeteria i ingenmandsland. Intet smagte. Hverken godt eller af noget som helst. Man kan indvende, at det er put'n'take for sure madanmeldere at tage på restauranter som Bone's for at more sig med at give bundkarakter.  Sagen er bare den, at med en regning på 1.284 kroner er der god grund til at teste, hvad så mange danske familier kan forvente for sparepengene', skriver han videre i anmeldelsen.

Ked af det
Til Ekstra Bladet forklarer Jan Vinther Laursen, der er en af ejerne af Bone's, at han ikke giver meget for madanmelderens hårde ord.

- Madanmelderne står jo i kø for at give os dårlige anmeldelser. De forholder sig jo egentlig ikke til os. De forsøger at overgå hinanden i nederdrægtigheder. De må have et stort behov for at nedgøre ting. Det er som om, de ikke kan være en positiv del af anmelderklubben, hvis de ikke nedgør os, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge ham har kritikken ikke noget på sig, og han understreger, at deres kvalitet er i orden.

Kendt anmelder raser: Ønsker død over Jensen's Bøfhus

- Mad handler jo altid om smag, og det er da helt fair, at han kan lide en anden type chili cheese tops end dem, vi serverer, men at nedgøre vores kvalitet og kalde vores mad kemisk. Det er simpelthen noget vås. Vi bruger lang tid på at røre vores egen hjemmelavede bearnaise, lyder det fra Jan Vinther Laursen.

- Anmelderne kommer med en masse forudindtagede opfattelser, og det handler mest af alt om at have det mest vulgære sprogbrug, virker det til, siger han videre.

Bone's har 23 restauranter rundt omkring i landet. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
Bone's har 23 restauranter rundt omkring i landet. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
 

Jan Vinther Laursen understreger dog, at han går langt mere op i, hvad gæsterne mener, end hvad anmelderne skriver.

- Det er vigtigt at sige, at vi laver restauranter for gæsterne og ikke for anmelderne. Så for mig er det vigtigste, at vi får gode anmeldere fra gæsterne. Jeg bliver selvfølgelig harm og ked af det, når jeg ser sådan en anmeldelse, men i sidste ende er gæsternes vurdering det, det drejer sig om, og der får vi stadig en masse positiv feedback.

Restaurantkæde lukker butik uden varsel: 14 medarbejdere stopper

Jan Vinther Laursen langer derfor også kraftigt ud efter Politikens anmelder.

- Jeg synes bestemt ikke, at det er sagligt. Det virker mest som om, at det handler om opmærksomhed.

Den første Bone's åbnede i 1990 i Herning, og siden har kæden haft enorm succes. I dag er der 23 Bone's-restauranter over hele Danmark og en enkelt i Grønland.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar til anmeldelsen fra Joakim Grundahl, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær