Annonce:
Annonce:

Antallet af kontanthjælpsmodtagere sætter bundrekord

Der er kommet godt gang i det danske arbejdsmarked efter genåbningen, og det betyder færre på kontanthjælp

Der var ved udgangen af juni 103.300 på kontanthjælp eller lignende ydelser. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Der var ved udgangen af juni 103.300 på kontanthjælp eller lignende ydelser. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

Antallet af kontanthjælpsmodtagere faldt i juni til 103.300. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Antallet er det laveste i de 14 år, som statistikken er lavet.

Tallene dækker ikke blot kontanthjælpsmodtagere, men også ydelser som uddannelseshjælp, integrationsydelse samt folk i løntilskud og på revalidering.

Hos tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger cheføkonom Erik Bjørsted på, at en god udvikling i dansk økonomi får folk på kanten af arbejdsmarkedet i job.

- Vi oplever lige nu et jobboom, som er uden fortilfælde i nyere tid. Det er med til at åbne døre for personer på kanten af arbejdsmarkedet.

- Det store fald, man så i antallet af kontanthjælpsmodtagere fra 2004-2008, blev dengang kaldt det største socialpolitiske fremskridt i årtier. Det er vi nu ved at gentage, siger han.

Det store fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere skal også delvist ses i lyset af, at dagpengeperioden var suspenderet under coronanedlukningerne.

Det vurderer cheføkonom Niklas Praefke fra organisationen Lederne, som derfor betegner niveauet som 'kunstigt lavt'.

- Under coronakrisen har dagpengeforbruget været suspenderet, og i den periode har ingen opbrugt dagpengeretten. Der har så at sige sat prop i overgangen fra dagpenge til kontanthjælp, siger han i en kommentar.

Niklas Praefke ser gode muligheder for at få flere på offentlige ydelser i job, fordi mange virksomheder i øjeblikket har svært ved at besætte stillinger.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere toppede i 2015 med 175.200, men er siden da faldet stort set uafbrudt med undtagelse af en markant - men kortvarig - stigning under coronaudbruddet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: