Apple flirter med historisk værdi på 3000 milliarder dollar

Kortvarigt var Apple i mandagens aktiehandel over 3000 milliarder dollar værd som det første selskab i verden

Apple har krydset en ny milepæl på børsen og er nu over 3000 milliarder dollar værdi. (Arkivfoto) Foto: Stephane Mahe/Reuters
Apple har krydset en ny milepæl på børsen og er nu over 3000 milliarder dollar værdi. (Arkivfoto) Foto: Stephane Mahe/Reuters
Følg Erhverv

Apple krydsede mandag en historisk grænse på børsen i New York, da selskabet blev det første til at nå en markedsværdi på over 3000 milliarder dollar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

På årets første handelsdag var der medvind til aktien, og den krøb kortvarigt op i niveauet 182,88 dollar, hvilket var nok til at krydse grænsen.

Siden aftog medvinden en smule, og facit for dagen blev en stigning på 2,5 procent i værdi 182,01 dollar. Det svarer ifølge Marketwire til en markedsværdi på samlet 2986,1 milliarder dollar.

Den svimlende værdi, der kortvarigt blev nået, svarer til 19.650 milliarder kroner. Det er mere end otte gang det danske bruttonationalprodukt (bnp).

Bnp er et udtryk for størrelsen af et lands økonomi og er det mest anvendte nøgletal til at måle det. I 2020, som er det seneste hele år, der er tal for, var Danmarks bnp på 2329 milliarder kroner.

Det er ikke mange år siden, at Apple var det første selskab til at nå en værdi på over 1000 milliarder dollar. Det skete i 2018.

Siden er værdien altså fortsat op for selskabet, der i 2007 lancerede den første iPhone og siden har sendt millioner ud til kunderne.

Det er kun 16 måneder siden, at Apple nåede en værdi på over 2000 milliarder dollar, men fremgangen er altså fortsat.

Mandagens fremgang hænger sammen med tiltro blandt investorerne til, at selskabet fortsat vil lancere sællerter på nye områder. Det kan for eksempel være inden for automatiserede biler og virtual reality.

Blandt andre store selskaber har Microsoft til sammenligning en værdi på omkring 2500 milliarder dollar. Alphabet - selskabet bag Google - Amazon og Tesla har alle en markedsværdi over 1000 milliarder dollar.

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.