Annonce:
Annonce:

Apple flirter med historisk værdi på 3000 milliarder dollar

Kortvarigt var Apple i mandagens aktiehandel over 3000 milliarder dollar værd som det første selskab i verden

Apple har krydset en ny milepæl på børsen og er nu over 3000 milliarder dollar værdi. (Arkivfoto) Foto: Stephane Mahe/Reuters
Apple har krydset en ny milepæl på børsen og er nu over 3000 milliarder dollar værdi. (Arkivfoto) Foto: Stephane Mahe/Reuters
Annonce:
Følg Erhverv

Apple krydsede mandag en historisk grænse på børsen i New York, da selskabet blev det første til at nå en markedsværdi på over 3000 milliarder dollar. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

På årets første handelsdag var der medvind til aktien, og den krøb kortvarigt op i niveauet 182,88 dollar, hvilket var nok til at krydse grænsen.

Siden aftog medvinden en smule, og facit for dagen blev en stigning på 2,5 procent i værdi 182,01 dollar. Det svarer ifølge Marketwire til en markedsværdi på samlet 2986,1 milliarder dollar.

Den svimlende værdi, der kortvarigt blev nået, svarer til 19.650 milliarder kroner. Det er mere end otte gang det danske bruttonationalprodukt (bnp).

Bnp er et udtryk for størrelsen af et lands økonomi og er det mest anvendte nøgletal til at måle det. I 2020, som er det seneste hele år, der er tal for, var Danmarks bnp på 2329 milliarder kroner.

Det er ikke mange år siden, at Apple var det første selskab til at nå en værdi på over 1000 milliarder dollar. Det skete i 2018.

Siden er værdien altså fortsat op for selskabet, der i 2007 lancerede den første iPhone og siden har sendt millioner ud til kunderne.

Det er kun 16 måneder siden, at Apple nåede en værdi på over 2000 milliarder dollar, men fremgangen er altså fortsat.

Mandagens fremgang hænger sammen med tiltro blandt investorerne til, at selskabet fortsat vil lancere sællerter på nye områder. Det kan for eksempel være inden for automatiserede biler og virtual reality.

Blandt andre store selskaber har Microsoft til sammenligning en værdi på omkring 2500 milliarder dollar. Alphabet - selskabet bag Google - Amazon og Tesla har alle en markedsværdi over 1000 milliarder dollar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: