Annonce:
Annonce:

Betonskandalen: Erkender millionsvindel

Multimillionærs skandaleramte betonfirma har overfaktureret kunder. Ingen i ledelsen vidste besked, lyder det i pressemeddelelse

Annonce:
Følg Erhverv

Ved du noget om BG Beton eller Bach Gruppens byggerier, så skriv til Ekstra Bladets journalist på mr@eb.dk.

Kunder hos multimillionæren Finn Bachs betonfirma BG Beton på Sjælland er blevet svindlet for cirka en million kroner.

Det erkender moderselskabet Bach Gruppen i en pressemeddelelse.

Svindlen er ifølge direktøren i Bach Gruppen sket ved, at kunder har betalt for mere beton, end de har fået leveret. Derfor er en tidligere direktør og fire tidligere ansatte blevet meldt til politiet.

Ledelsen i Bach Gruppen har intet vidst om fuskerierne i datterselskabet, lyder det.

'Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er. Der er tale om en tidligere dybt betroet ansat og medejer, der med den ene hånd systematisk har betrygget os i, at alt var i den skønneste orden, mens han med den anden hånd har snydt både kunder og Bach Gruppen.'

Annonce:

'Derfor har vi sammen med vores advokat nu bedt politiet tage over,' udtaler Lene Christensen, direktør i Bach Gruppen, i pressemeddelelsen.

De svindlede kunder har ifølge selskabet fået refunderet de penge, de blev overfaktureret.

Betonfirma afsløret: Kontrol ført bag lyset

Bestyrelsesformand
Stifter af Bach Gruppen, Finn Bach, har ifølge ledelsen intet vidst om problemerne i den sjællandske afdeling af BG Beton. Han er dog bestyrelsesformand i BG Beton og har været det siden 2011.

Ekstra Bladet har bedt om et interview med Finn Bach, men fra PR-bureauet Geelmuyden Kiese lyder det, at de 'overvejer det'.

Ifølge selskabet har det endvidere begrundet mistanke om, at de politianmeldte har solgt materialer og materiel uden om selskabet, samt at de ansatte har svindlet med betonen til fundamentet under et højhus på Amager.

Ifølge Bach Gruppen beløber den formodede svig med materialer sig til et to-cifret millionbeløb.

Sønderlemmende kritik af prestigebyggeri

Annonce:

Dokumentfalsk
Som Ekstra Bladet tidligere har kunnet afsløre, efterforskes Bach Gruppen for dokumentfalsk af politiet, efter prøver fra fundamentet under et 86-meters højhus på Amager har vist sig dybt problematisk.

Fundamentets styrke er langt, langt lavere, end hvad der blev foreskrevet og godkendt til byggeriet, ligesom der i fundamentet er fundet genbrugsbeton og byggeaffald.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, er en tidligere medarbejder hos Bach Gruppen tiltalt for ulovlig tvang mod sin tidligere arbejdsgiver. Den medarbejder er ifølge selskabet blandt de fire politianmeldte.

Fortroligt notat: Entreprenør efterforskes for dokumentfalsk

Død direktør
Den tidligere direktør i BG Beton på Sjælland hedder Henrik Steffensen og omkom sidste år i en bilulykke og kan derfor ikke forsvare sig mod anklagerne.

I computeren på et betonværk, der har leveret til højhuset på Amager, fandt Bach Gruppen en yderst interessant betonrecept, der angiver indholdet af betonen, fortæller Bach Gruppens juridiske direktør, Martin Rasmussen til Finans.

Annonce:

- Her kunne vi se, at man i København havde forsøgt at slette flere recepter fra systemet. Men en specialist fra vores maskinleverandør Brannel fandt en gemt recept i systemet, som man ikke havde fået slettet, der havde samme navn som recepten på noget af den stærkeste beton blot med et efterfølgende J.

- Den recept var brugt fra den 10. til 13. juli 2018, hvor der blev støbt på fundamentet til højhuset i Njalsgade. Recepten indeholdt 75 procent knust beton, siger han.

Københavns Kommune stopper prestigebyggeri

Problemer i baghaven
Mens Bach Gruppen nu langer ud efter tidligere ansatte i den sjællandske afdeling af BG Beton, er selskabet samtidig kommet under et stort pres i hjembyen Viborg.

En ekspert udtrykte over for Ekstra Bladet stor bekymring over betonkvaliteten i et nybyggeri opført af Bach Gruppen i byen, og Viborg Kommune valgte efter Ekstra Bladets henvendelse at inspicere ejendommen.

Multimillionær undersøges for byggesjusk i baghaven

Annonce:

Kommunen har på den baggrund forlangt undersøgelser af kælderen under ejendommen på Vilhelm Ehlerts Allé. Det sår dermed kraftig tvivl om Bach Gruppens hidtidige forklaring om, at problemerne med dårlig beton er isoleret til et enkelt betonværk i København.

Viborg Kommunes undersøgelser af byggeriet pågår fortsat.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: