Bitcoin i ny kæmpe nedtur: Krypto-trader er begyndt at købe massivt op

I løbet af de sidste 14 dage har Bitcoin nok engang oplevet et drastisk fald. Krypto-trader er begyndt at købe op, fordi han tror, at tendensen nu vil vende

Værdien af Bitcoin har indenfor de seneste uger været helt nede omkring 3700 dollars. Nu er den steget lidt igen, så den er over 4000. Foto: AP
Værdien af Bitcoin har indenfor de seneste uger været helt nede omkring 3700 dollars. Nu er den steget lidt igen, så den er over 4000. Foto: AP
Følg Erhverv

Efter det famøse, massive Bitcoin-fald i starten af året har der i flere måneder ikke været meget at fortælle om den mest kendte af de omdiskuterede kryptovalutaer. Kursen har ligget stabilt over 6.000 dollars.

Men for 14 dage siden startede en ny pludselig nedtur, og som en lavine fortsatte kursen med at falde, indtil den i weekenden blev sendt helt ned under 4.000 dollars. Til sammenligning peakede kursen på knap 20.000 dollars i december 2017.

På den korte tid faldt møntens værdi altså med omkring 40 procent, og niveauet, som den nu bliver handlet til, et det laveste siden september 2017.

Ifølge kryptotrader, Jacob Hafstrøm Skaaning fra www.mentortrading.dk, har de 6.000 dollars været en vigtig symbolsk skillelinje.

- For mig så vil markedet tit gå derhen, hvor det skaber mest mulig 'smerte' til flest mulige mennesker. Og ved 6.000 USD har der været håb om, at det ville holde, men også frygt for det ikke ville. Derfor sker der sådan en reaktion, når den så brydes, siger han til Ekstra Bladet.

Følelser
Han mener, at de store kursudsving især skyldes følelser fra mennesker.

- Bitcoin er volatilt, fordi menneskers følelser er volatile. Vi bliver euforiske, når det går op, og paniske når det går ned.

'Det er livsfarligt'

Bitcoin er en digital valuta, der gør det nemt at handle digitalt.

Valutaen er uafhængig af den normale bankverden og sikrer både sælgere og købere en udstrakt form for anonymitet.

Valutaen har de seneste år fået et blakket ry, fordi kriminelle i stor stil bruger den.

De seneste to år har Bitcoin været udgangspunkt for massive kursudfald, fordi folk er begyndt at spekulere i den

Herhjemme har Nationalbankdirektør Lars Rohde, opfordret til, at 'Man skal holde sig væk. Det er livsfarligt'

Baseret på blandt andet tidligere kursudfald, vurderer han, at nedturen kan begynde at vende. Men også fordi han tror, at der kommer en modreaktion på den følelse, der netop nu hersker om, at 'bitcoin er død og færdig'.

- Men det betyder ikke, at jeg bare ser, at markedet vender, og vi skal gaine 1.000% de næste 12 måneder eller skal igennem ATH (All time high red.). Det er en cyklus, som tager tid.

Køber selv op
Han er selv begyndt at købe massivt op, fordi han tror, at det nu vender. Det betyder dog ikke, at han ved, hvor bunden er.

- Jeg startede med at købe op løbende fra cirka 4.500 USD og nedad. Jeg køber løbende ned i større og større positioner. I bund og grund er teorien 'køb billigt - sælg dyrt' gældende for mig. Det betyder ikke, man køber i bunden og sælger på toppen, men hvis man er tæt på begge ender, så er man i profit.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind