Briter sikrer sig 90 millioner doser af mulige coronavacciner

Med to nye aftaler har Storbritannien sikret sig 230 millioner doser af mulige coronavacciner

I øjeblikket er der ikke nogen virkende vaccine mod covid-19. Storbritannien har dog sikret sig tre forskellige typer af mulige vacciner - i alt 230 millioner mulige doser. (Arkivfoto). Foto: Dado Ruvic/Reuters
I øjeblikket er der ikke nogen virkende vaccine mod covid-19. Storbritannien har dog sikret sig tre forskellige typer af mulige vacciner - i alt 230 millioner mulige doser. (Arkivfoto). Foto: Dado Ruvic/Reuters
Følg Erhverv

Storbritannien har mandag underskrevet aftaler, der sikrer landet 90 millioner doser af potentielle vacciner mod covid-19, som er sygdommen forårsaget af coronavirus.

Det oplyser landets erhvervsministerium.

Landet har indgået to aftaler. Den ene er med biotech-selskaberne Pfizer og BioNTech, der sammen er ved at udvikle en vaccine mod covid-19. Denne mulige vaccine har Storbritannien sikret sig 30 millioner doser af.

Dertil er der indgået en aftale med franske Valneva om 60 millioner doser af den vaccine, som selskabet er ved at udvikle.

Der er en klausul, som gør det muligt at få 40 millioner yderligere, såfremt vaccinen viser sig at være sikker og effektiv, oplyser ministeriet.

I øjeblikket er der ikke nogen virkende vaccine mod covid-19. Storbritannien har dog sikret sig tre forskellige typer af mulige vacciner - i alt 230 millioner mulige doser.

- Dette nye partnerskab med nogle af verdens fremmeste lægemiddel- og vaccineselskaber vil sikre, at Storbritannien har den bedst mulige chance for at sikre en vaccine, som beskytter dem, der er mest udsat, siger erhvervsminister Alok Sharma.

De økonomiske aspekter af de indgåede aftaler er ikke oplyst.

Storbritannien har tidligere offentliggjort en aftale med firmaet AstraZeneca om 100 millioner doser af mulige coronavacciner. Den potentielle vaccine bliver udviklet i samarbejde med Oxford Universitet.

Ifølge Storbritannien er landets aftale med Pfizer og BioNTech den første af sin slags. Udviklingen af vaccinen er i de relativt tidligere stadier af testningen.

Firmaerne sigter efter at producere op mod 100 millioner doser af vaccinen inden udgangen af 2020. Hvis vaccinen er succesfuld, vil de producere 1,2 milliarder doser i løbet af 2021.

Franske Valnevas mulige vacciner er fortsat i de prækliniske stadier. Firmaet går efter at udføre kliniske forsøg i slutningen af 2020.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.