Brutal dag på Wall Street: Konkurs truer og giganter får tæv!

Det amerikanske aktiemarked lukkede onsdag aften med store dyk over hele linjen. Google, Netflix og Amazon har alle fået tæv, mens konkurstruede Sears var den helt store taber

Brutal dag på Wall Street: Konkurs truer og giganter får tæv!

Dow Jones-indekset faldt med over 830 point.

Hvis du har aktier på et af de mange indekser på Wall Street, så skal du nok lige sætte dig ned, inden du læser videre.

Onsdag var brutal.

Dow Jones-indekset faldt med 831,83 point - svarende til 3,1 procent, mens S&P 500-indekset faldt 3,3 procent. Stemningen har dog formentlig været dårligst hos folk med Nasdaq-aktier.

Indekset oplevede et dyk på fire procent, og det gør det samlet set til den værste dag i otte måneder, og samtidig dagen med det tredje største fald nogensinde.

Det skriver flere internationale medier heriblandt The Street og CNBC.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er de kedelige kendsgerninger efter onsdagens dag med blodrøde tal. Foto: AP
Her er de kedelige kendsgerninger efter onsdagens dag med blodrøde tal. Foto: AP
 

Netflix mistede 8,4 procent af sin aktieværdi, mens Google-ejeren Alphabet, Apple og Amazon alle tabte mere end 4 pct.

- Folk er på vej ud af de højtflyvende tech-virksomheder lige nu. Der er mere smerte på vej, siger administrerende direktør i The Opportunistic Trader, Larry Benedict, til CNBC.

Ifølge AFP rammer faldet aktiemarkedet efter en øget bekymring over stigende amerikanske rentesatser samt USA's handelskonflikt med Kina.

Konkurs truer
Desuden peger eksperter på, at det har skabt bekymring, at Den Internationale Valutafond har droslet sine forventninger til den globale vækst ned, mens den amerikanske rente har nået sit højdepunkt

Også luksusmærkerne Tiffany, Ralph Lauren og Estee Lauder havde frygtelige dage med tab på 10,3 procent, 8,4 procent og 7,4 procent. Men værst gik det udover Sears Holdings Corp. En amerikansk kæde af internationale varehuse.

Rygter om, at virksomheden forberedte sig på en konkursbegæring, fik aktien til at falde med 14 procent. 

Samlet set er det den tredje værste dag nogensinde. Kun overgået af 5. februar og 8. februar i år, hvor markedet samlet faldt henholdsvis 4,6 og 4,2 procent. Onsdag faldt markedet 3,2 procent.

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP