Annonce:
Annonce:

Bulgarsk chauffør kørte 19 timer på et døgn: Står til bøde på 200.000

Politiet stoppede lastbil, hvor systemet til køre-hviletider gentagne gange var sat ud af kraft

Annonce:
Følg Erhverv

En bulgarsk lastbilchauffør har kørt i mere end 19 timer på et døgn. Det opdagede Midt- og Vestsjællands Politi, da de onsdag stoppede en lastbil ved afkørslen fra motorvejen i Greve syd for København.

Betjentene afslørede også andre overtrædelser. Derfor står chaufføren og hans vognmand nu til en bøde på samlet over 200.000 kroner ifølge politiets døgnrapport. Det skriver Fagbladet 3F.

Lastbilen er tilbageholdt som sikkerhed for, at bøden bliver betalt. Politiet vil også kræve, at chaufføren fradømmes retten til at køre i Danmark i seks måneder.

Annonce:

Forhandlingssekretær Kim René Busch fra 3F’s Transportgruppen har ingen officiel statistik, der viser, om udenlandske chauffører begår flere eller færre overtrædelser end danske kolleger. Men han vurderer, at nærmest hver anden sag drejer sig om udlændinge.

- Og der kører trods alt langt flere danske chauffører på de danske veje end udenlandske. Også selv om vi nogle gange kan synes, at der er mange udlændinge, siger Kim René Busch.

En opgørelse viser, at politiet i fjor fangede flere udenlandske lastbiler for ulovligheder.

Det var den særlige afdeling Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, der stoppede den bulgarske lastbil. Den 52-årige chauffør havde straks problemer med at fremvise, hvad betjentene bad om.

En gennemgang af den såkaldte takograf til at registrere køre-hviletider viste alvorlige overtrædelser. Der var kørt 11 gange inden for de sidste 28 dage, uden at den var slået til.

Den ene af de ture var på mere end 670 km, viser beregninger. Her var hviletiden gevaldig overskredet. Den havde kun været på 3 timer, hvor den skulle have været mindst 9 timer, fortæller politiet.

Annonce:

Dermed havde chaufføren kørt i 19 timer. Grænsen er ifølge politiet 10 timer.

Hvis udenlandske chauffører optræder uheldigt i statistikkerne, kan Kim René Busch godt pege på årsager. Mange af dem tjener ikke for meget og arbejder på akkord.

- Derfor kæmper de for at køre så mange kilometer som muligt. Nogle af dem kan derfor måske fristes til, at det går nok med at være lidt kreativ, tænker Kim René Busch.

- Heldigvis har vi et dygtigt politi, der ofte får færten af, at noget er galt. Når de så stopper en lastbil, finder betjentene fejl på fejl.

Den bulgarske chauffør kan foreløbig formentlig køre videre i Danmark. Han mister først førerretten, hvis han bliver dømt i retten. Midt- og Vestsjællands Politi kan ikke oplyse, hvor hurtigt han stilles for en dommer. Chaufføren er ikke anholdt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: