Carlsberg hæver forventningerne

Selv om coronanedlukningen har kostet i Vesteuropa, løfter Carlsberg nu bunden af 2021-forventningerne

Coronaudbruddet med nedlukninger og restriktioner har ramt Carlsbergs salg i Vesteuropa i årets første tre måneder.

I Asien og Central- og Østeuropa er året dog startet stærkt. Udviklingen får nu bryggerigiganten til at være mere optimistisk for 2021.

Carlsberg løfter i en salgsopdatering for første kvartal onsdag sin forventning til årets organiske vækst - altså uden opkøb - i driftsindtjeningen.

Der ventes nu en vækst på mellem fem og ti procent i år. Tidligere ventedes en vækst mellem tre og ti procent.

Driftsindtjeningen er kort sagt de penge, der er tilbage fra salget, når udgifter til varer, administration, løn og ned- og afskrivninger er trukket fra.

- Selv om usikkerheden omkring, hvordan pandemien vil udvikle sig i de kommende kvartaler fortsat er stor, er vi tilfredse med, at vi kan løfte bunden af vores indtjeningsforventning, siger topchef Cees 't Hart.

I januar, februar og marts er salget organisk vokset med 3,8 procent til knap 13 milliarder kroner.

I Vesteuropa faldt omsætningen 14,9 procent. Det blev dog opvejet af udviklingen i Asien og Central- og Østeuropa. Her steg salget henholdsvis 30,4 og 3,1 procent.

- Mens covid-19 fortsætter med at være en udfordring på mange af vores markeder, viser vores geografiske eksponering sin styrke, da stærk vækst i volumen på flere markeder på tværs af alle tre regioner mere end opvejer udfordrende omstændigheder på andre markeder, siger Cees 't Hart.

Samtidig lancerer Carlsberg onsdag et aktietilbagekøb på op til en milliard kroner. Det er en måde at sende penge tilbage til aktionærerne på.

Det fungerer ved, at virksomheden køber aktier på børsen og derefter annullerer dem. På den måde bliver værdien af de tilbageværende aktier større.