Claus Meyer må til lommerne: Taber millioner på Michelin-restaurant

Mad-iværksætteren Claus Meyer har været nødt til at skyde millioner ind i sin underskudsgivende danske Michelin-restaurant Studio

Foto:Anders Rye Skjoldjensen
Foto:Anders Rye Skjoldjensen
Følg Erhverv

Selvom man ejer en velrenommeret Michelin-restaurant i København, betyder det ikke, at man har gang i en god forretning.

Det må madiværksætteren Claus Meyer i hvert fald sande.

Hans restaurant Studio, der ligger ved Københavns Havn, har endnu engang haft et elendigt år økonomisk, viser er nyt regnskab for Studio Aps.

Underskuddet blev ligesom året før på 3,3 millioner kroner, og derfor har Meyer været nødt til at tilføre nogle millioner for at lukke hullet.

Hygiejnekontrol lukker Meyers prestige-restaurant

Lukker million-hul
Faktisk hele 6,3 millioner kroner er blevet brugt til at eftergive en gæld til et kreditinstitut, hvilket dog stadig efterlader egenkapitalen i minus med 152.000 kroner. Derudover er der også blevet lånt 1,7 millioner kroner fra Meyer selv til selskabet.

I regnskabet fremgår det da også, at ledelsen anser resultatet som 'ikke tilfredsstillende' for restauranten, der har eksisteret siden slutningen af 2013 og kun måneder efter fik sin nuværende Michelin-stjerne.

Forventningen er, at indtjeningen forbedres i 2017 og de følgende år. Det er baseret på en højere omsætning og besparelser på driftsomkostningerne.

Claus Meyers USA-restauranter lukket: Her er hans forklaring

Forpligter sig
Claus Meyer, der også er bestyrelsesformand i selskabet, har da også afgivet en såkaldt erklæring om, at han vil sikre det kommende års drift med yderligere tilførsel af penge, hvis det skulle blive nødvendigt.

Han ejer ifølge CVR-registret omkring 80 procent af restauranten. Den resterende del ejes af selskabet Løgismose Meyers Restauranter, der blev stiftet efter fusionen mellem Meyer og Løgismose i 2014.

Claus Meyer er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.