Annonce:
Annonce:

Coronaeffekten er væk: Boligpriser stiger som de sidste ti år

Efter en lang periode under corona med meget højere prisstigninger er normalen vendt tilbage

I september steg salgspriserne på huse og lejligheder med 0,3 procent, når man sammenligner med august. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
I september steg salgspriserne på huse og lejligheder med 0,3 procent, når man sammenligner med august. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

De seneste måneder er der faldet mere ro på boligmarkedet sammenlignet med størstedelen af coronatiden.

I september steg salgspriserne på huse og lejligheder med 0,3 procent, når man sammenligner med august. Det viser tal fra Boligsiden.

Hos Nykredit hæfter boligøkonom Mira Lie Nielsen sig ved, at prisstigningerne på både huse og lejligheder de seneste måneder har været på samme niveau som gennemsnittet de sidste ti år.

Hun kalder det en naturlig udvikling, fordi det danske samfund er helt tilbage til normalen, og at der derfor er langt flere muligheder for at bruge penge.

- Vi er nu ved at have et boligmarked, som ligner det, vi kender.

Annonce:

Positivt nyt
- Det ser ud til, at boligmarkedet stille og roligt damper af og er på vej mod en blød landing. Men der er altså stadigvæk prisstigninger, og boligpriserne ligger stadig på et højt niveau - ikke mindst i København, siger Mira Lie Nielsen.

Over det seneste år er priserne steget knap 13 procent for både huse og lejligheder.

Mira Lie Nielsen betegner det som positivt, at der er mindre fart på boligmarkedet, fordi pludselige prisfald vil kunne få en negativ effekt på økonomien, som ikke kun rammer den enkelte boligejer.

- Hvis boligpriserne falder over en periode, så skaber det usikkerhed og gør folk tilbageholdende med at bruge penge, og det kan påvirke dansk økonomi og arbejdsløsheden, siger Mira Lie Nielsen.

Prisen falder
Til gengæld er priserne på sommerhuse faldet med 1,7 procent i september sammenlignet med måned før.

Det er anden måned i træk, at prisen på sommerhuse går ned. De faldende priser skal ses i lyset af, at priserne er steget omkring 25 procent under corona.

Annonce:

Mira Lie Nielsen ser en risiko for, at nyslåede sommerhusejere kommer til at tabe penge, hvis de allerede nu går med salgstanker.

- Hvis man sælger nu, så kan det blive svært at få pengene hjem, da der nok vil gå nogle år, inden at priserne begynder at tikke op igen, når vi kommer fra en periode med så store prisstigninger, siger Mira Lie Nielsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: