Coronakrisen lammer boligmarkedet

Antallet af solgte lejligheder og huse er under coronakrisen faldet sammenlignet med samme periode sidste år

Antallet af hushandler er faldet i marts måned, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af landet ned. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Antallet af hushandler er faldet i marts måned, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af landet ned. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Følg Erhverv

Interessen for at købe en lejlighed eller et hus er faldet markant i marts måned, hvor coronakrisen lukkede landet delvist ned.

Det viser nye handelstal fra boligsiden.dk.

Antallet af solgte villaer og rækkehuse er faldet seks procent i marts sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

For ejerlejlighedsmarkedet er opbremsningen større. Handelsaktiviteten er faldet 17,3 procent sammenlignet med marts 2019.

- Under normale omstændigheder ville vi se en betydelig stigning i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse fra februar til marts måned, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Det har corona sat en stopper for i år, hvor usikkerheden har fået flere boligkøbere til at tage en tænkepause, siger hun.

Birgit Daetz bemærker dog, at bolighandlerne ikke er gået helt i stå. Der er gennemført næsten 4000 hushandler i marts. Det er et gennemsnit på 128 handler hver dag.

Derudover er der handlet næsten 1300 ejerlejligheder.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom ved Nordea Kredit, har handelsaktiviteten det i virkeligheden sværere, end tallene antyder.

- Det var først onsdag den 11. marts, at Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned, og nedlukningen kom som en overraskelse for mange, siger hun.

- Første halvdel af marts var således stadig præget af optimisme og fremgang på boligmarkedet, mens situationen så helt andeledes ud i sidste halvdel. Det har holdt hånden under den samlede handelsaktivitet i marts, og på den baggrund forventer vi et yderligere dyk, når tallene for april bliver offentliggjort.

Antallet af solgte sommerhuse er til gengæld i fortsat fremgang.

Konkret er der i marts måned solgt 913 sommerhuse i Danmark. Det er en stigning på 19 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale