Danfoss trodser usikkerhed - tjener mere på grøn omstilling

Salgsfremgang på flere forskellige markeder er med til at løfte indtjeningen hos familieejede Danfoss

Følg Erhverv

Et voksende salg til forskellige markeder rundt om i verden giver flere penge i kassen hos den familieejede virksomhed Danfoss.

Det danske selskab, der nok er mest kendt for at lave termostater til radiatorer, har i årets første ni måneder et overskud på knap 2,9 milliarder kroner.

Det er cirka 100 millioner kroner mere end samme tid sidste år.

- Vi er godt tilfredse med resultatet for de første ni måneder af året.

- Salget af energieffektive produkter og elektrificeringsløsninger vokser, og vores indtjening er øget - også i tredje kvartal, fortæller Danfoss-topchef Kim Fausing.

I årets første ni måneder har Danfoss en omsætning på 35,5 milliarder kroner. Det er omkring 1,4 milliarder kroner mere end året før.

Den større omsætning er især blevet trukket op af fremgang på markeder i Europa, dele af Asien, Latinamerika og Rusland.

Danfoss fornemmer dog også, at alt ikke er lige rosenrødt rundt om i den globale økonomi.

Flere store lande oplever i disse år en lavere vækst end tidligere, og samtidig har handelskrigen mellem de to største økonomier - den amerikanske og den kinesiske - påvirket den globale samhandel.

- Selv om der er en vis usikkerhed i verdensøkonomien, ser vi fortsat gode vækstmuligheder, fordi vores energibesparende løsninger rammer midt ned i et styrket globalt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, siger Kim Fausing.

Over en længere årrække har Danfoss investeret en del penge i innovation og produktudvikling. Det betyder, at selskabet i dag hjælper til med blandt andet at gøre bygninger mere energieffektive, end det før har været muligt.

- Vi er også med i den store omstilling, der er inden for elektrificering af transportsektoren. Det vil sige biler, maskiner, skibe og så videre, siger Kim Fausing.

Danfoss blev grundlagt i 1933 af ingeniøren Mads Clausen. Virksomheden er fortsat ejet af Clausen-familien gennem en familiefond.

Selskabet har hovedkvarter i Nordborg på Als, og det er et af de største i verden inden for sit forretningsområde med 28.000 medarbejdere globalt og salg i mere end 100 lande.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind