Danmarks rengøringsgigant ramt af valutamodvind

ISS kunne ikke sælge sig fra, at valutakurserne gik selskabet imod i første halvår. Overskuddet steg dog

Følg Erhverv

Rengøringsgiganten ISS gik frem i første halvår af 2016, men med udsving i valutakurserne blev regnskabet omtrent en nulbon i danske kroner.

Det viser tallene, der netop er offentliggjort.

- Vi fortsatte med at levere end god udvikling i andet kvartal, når det kommer til organisk vækst.

- Vi har underskrevet nye kontrakter, forlænger eksisterende og har påbegyndt arbejdet hos utallige kunder over hele verden. Det tæller store selskabet i Storbritannien, Skanska og SEB, skriver administrerende direktør Jeff Gravenhorst i regnskabet.

Mens selskabet kunne notere sig en organisk vækst på et par procent slog det ikke igennem på omsætningen. Den faldt marginalt til 37,1 milliarder kroner i første halvår, hvilket blev vekslet til et resultat på 897 millioner kroner.

- Valutaeffekter mindskede omsætningen med fire procent i første halvår, skriver ISS.

Det var specielt divisionerne Americas, Asia & Pacific og Northern Europa, der var ramt af valutamodvind, når der skulle veksles til danske kroner.

Modvinden til trods har udviklingen i salget og evnen til at klemme overskud ud af hver tjent kroner fået ISS til at øge sine forventninger til hele året.

Koncernen, der har 501.839 ansatte, venter nu en organisk vækst på 2,5-4,0 procent, hvilket er en spids højere end tidligere. Driftsresultatet som andel af omsætningen forventes også højere end i 2015.

- Vi forventer, at de makroøkonomiske udfordringer vil fortsætte resten af året. Men vi er stadig overbeviste om, at vi kan fortsætte med at vokse og levere på vores strategiske målsætninger, skriver Jeff Gravenhorst.

ISS' fortæller, at man endnu ikke har mærket effekterne af Storbritanniens udmelding af EU.

Samtidig forventer ISS ikke større knas, da indtægter og udgifter alle er i britiske pund, og dermed vil opveje hinanden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+