Annonce:
Annonce:

Dansk erhvervsgigant politianmeldt

En af landets største virksomheder er blevet politianmeldt

Annonce:
Følg Erhverv

Det danske firma Terma, der producerer militærudstyr, er blevet politianmeldt for at have leveret udstyr til borgerkrigen i Yemen, der beskrives som verdens værste humanitære krise.

Det skriver TV2.

Krigen har kostet over 100.000 civile livet og har sendt millioner af mennesker i hungersnød. Tal viser, at 80 procent af Yemens 28 millioner indbyggere har brug for nødhjælp.

Terma, der ligger i Lystrup nord for Aarhus, er blevet politiet på baggrund af en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen. Den undersøgelse blev netop sat i værk, efter at TV2 og Danwatch kunne fortælle, at den danske virksomheds udstyr var blevet brugt i krigen.

- Erhvervsstyrelsen kan bekræfte, at styrelsen har afsluttet undersøgelsen af Termas mulige eksporter af dual-use udstyr til Saudi-Arabien, Yemen og De Forenede Arabiske Emirater. Erhvervsstyrelsen har - på den baggrund - overdraget sagen til politiet med henblik på nærmere efterforskning, lyder det i en udtalelse fra Erhvervsstyrelsen, der ikke har yderligere kommentarer.

Strafferammen for brud på reglerne om ekspertkontrol er op til to års fængsel. I særligt grove tilfælde kan man idømme op til otte års fængsel.

Terma eksporterer hvert år militærudstyr for over en milliard kroner, hvilket gør dem til den klart største virksomhed i Danmark inden for den branche.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: