Danske Bank regner med overskud på små tre milliarder kroner

Danske Bank opjusterer forventningerne til 2021, hvor der ses overskud på over 12 milliarder

Danske Bank venter i andet kvartal at have tjent cirka 2,8 milliarder kroner.

Det oplyser banken torsdag formiddag i en meddelelse til fondsbørsen.

Offentliggørelsen af andet kvartals resultat kommer tidligere end ventet, da Danske Bank først kommer med regnskab for perioden 23. juli.

Dermed er de cirka 2,8 milliarder kroner ikke som sådan endelige tal, men det, der kaldes for foreløbige tal. De endelige tal vil først stå i regnskabet 23. juli.

Sammenlignet med sidste år vil de 2,8 milliarder kroner være en forbedring, da Danske Bank i andet kvartal 2020 tjente 2,3 milliarder kroner.

Ud over overskuddet har Danske Bank også offentliggjort foreløbige tal for indtægterne. De ventes i andet kvartal at ende på cirka 10,5 milliarder kroner mod 11,3 milliarder kroner sidste år.

I forbindelse med torsdagens offentliggørelse af resultaterne kan Danske Bank fortælle, at forventningerne til hele 2021 er blevet opjusteret.

Fra tidligere at have ventet et overskud på 9 til 11 milliarder kroner er der nu forventning om et overskud på over 12 milliarder kroner.

Ifølge Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank, ligger der flere forhold bag opjusteringen.

- Vi opjusterer vores forventninger til resultatet efter skat for helåret baseret på lavere nedskrivninger på udlån end forventet - som følge af et hurtigere end forventet makroøkonomisk opsving - samt højere kundeaktivitet.

- Desuden forventer vi en indtægt ved salget af forretningsaktiviteterne i Luxembourg, hvilket dog vil modsvares af en række hensættelser til ekstraordinære forhold vedrørende skat i andet halvår, siger han i meddelelsen.

Nedskrivninger på udlån kan forklares som penge, der ikke forventes at komme igen og derfor kan betragtes som tab.

For hele 2020 havde Danske Bank nedskrivninger for syv milliarder kroner. I 2021 ventes de maksimalt at komme til at udgøre halvanden milliard.