Annonce:
Annonce:

Danske selskaber bløder markedsværdi: 70 milliarder væk på en time

Ifølge Berlingske har dansk topindeks kurs mod den værste uge i sin historie

Danske aktier har ligesom i andre europæiske lande taget et styrtdyk i denne uge. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Danske aktier har ligesom i andre europæiske lande taget et styrtdyk i denne uge. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Erhverv

Igen fredag morgen styrtbløder de førende danske selskaber milliarder af kroner i markedsværdi. I den første times handel tabte de 24 selskaber i det toneangivende indeks 70 milliarder kroner i markedsværdi.

C25 er et indeks over 24 af Danmarks førende selskaber såsom Novo Nordisk, A.P. Møller-Mærsk og Ørsted. Fredag var ingen dog for store til at undgå at falde i værdi - alle selskabers aktier faldt i pris.

Fredag blev dermed en fortsættelse af en rærlig uge på de danske aktiemarkeder. Omkring klokken 10 stod ugen til at ende med et fald på lidt over 11,5 procent for C25-indekset.

Det er ifølge Berlingske den værste uge for indekset, siden det blev oprettet i slutningen af 2016.

Faldet kommer efter en længere periode med stigninger. Denne uge alene har dog spist al fremgang siden slutningen af november sidste år.

Annonce:

I weekenden op til denne uge, hvor der ikke handles, stod det klart, at en spredning af coronavirus var i gang i Norditalien.

I løbet af ugen har europæiske lande på stribe registreret deres første tilfælde af en smittet person.

Derfor er det ikke kun i Danmark, at aktiemarkedet har taget et dyk. I Tyskland har det toneangivende indeks, DAX, tabt over 13 procent den seneste uge. I Frankrig er CAC-indekset faldet med næsten samme styrke.

I Danmark er det ISS, A.P. Møller-Mærsk, Danske Bank og Lundbeck, der har taget de største fald den seneste uge målt i procent. ISS' fald hænger også sammen med et regnskab, der ifølge analytikere skuffede.

Målt i kroner og øre stikker de største selskaber mere ud, fordi en lille procentændring har en værdi på mange milliarder kroner.

Eksempelvis står Novo Nordisk til et fald på over tre procent fredag. Men fordi selskabet har en stor markedsværdi, svarer det fald til over 25 milliarder kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: