Annonce:
Annonce:

Dansker aktier i stor fremgang

Hele det danske C25-index er i grønt torsdag morgen

Annonce:
Følg Erhverv

Kalenderen har nået 1. december, og de store danske virksomheder og danske aktionærer kan allerede nu begynde at få julelys i øjnene.

Således brager det danske C25-index frem torsdag morgen, hvor indexet i skrivende stund er steget med omkring to procent.

Højdespringeren er især GN Store Nord med en stigning på knap seks procent, men også selskaber som Ørsted, Netcompany og Novozymes går stærkt frem.

De store danske stigninger kommer i kølvandet på en tale fra Jerome Powell, chefen for den amerikanske centralbank, som blev tolket som at de kommende rentestigninger ikke bliver så voldsomme. Det førte til en kraftig positiv reaktion på det amerikanske marked, og det kan altså også mærkes lidt på det danske.

- Vi kommer ikke op på amerikanske stigningstakter. Det skyldes dels, at vi har mange life science selskaber i Danmark, som ikke bliver så påvirket af den amerikanske udvikling. Dels fordi USD falder og dels fordi gårsdagens amerikanske markedsbevægelse først og fremmest handler om risikopræmien og mindre om økonomien, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar til Finans om formiddagens stigninger.

Tidligere i november var der også en stigning i en række aktier, men der advarede en række eksperter mod at lade sig begejstre for tidligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: