Dansker dømt for coronasvindel i Schweiz

En dansker er blevet dømt for svindel med coronakompensation i Schweiz. Han har siddet fængslet i et halvt år

En dansker er blevet dømt for svindel med corona-kompensation i den schweiziske by Lugano. Foto: Denis Balibouse/Ritzau Scanpix
En dansker er blevet dømt for svindel med corona-kompensation i den schweiziske by Lugano. Foto: Denis Balibouse/Ritzau Scanpix
Følg Erhverv

En 48-årig dansker forfalskede regnskaberne i sit firma i Schweiz og fik på den baggrund udbetalt 3,1 millioner kroner fra myndighederne i alpelandet.

Men den lidt for snedige forretningsmand blev opdaget, og onsdag blev han dømt for sit svindelnummer ved retten i byen Lugano.

Det skriver det lokale medie La Regione.

- Hvorfor jeg gjorde det? Jeg forsøgte at redde firmaet og var på udkig efter penge til mit projekt, lød danskerens forklaring i retten, hvor han tilstod svindlen.

Han har siddet varetægtsfængslet siden september og modtog ved domsafsigelsen en straf på 24 måneder fængsel og udvisning fra Schweiz i fem år.

Da fængselsstraffen er betinget, er danskeren dog på fri fod, skriver det lokale medie.

Vil betale tilbage
Den dømte dansker havde pyntet på sine regnskaber, så det fremgik, at hans firma i Schweiz havde en årlig omsætning på omkring 67 millioner kroner.

Derfor var selskabet berettiget til et millionbeløb i kompensation. Men tallene stemte slet ikke overens med virkeligheden, måtte han erkende i retten.

- Vi brugte pengene på at betale regninger og på et projekt i Kenya, som går rigtig godt. Jeg planlægger at betale gælden tilbage indenfor tre måneder, sagde danskeren i retten.

Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet og har forsøgt at få en kommentar til dommen. Men ifølge den dømte mands hustru er han 'ikke hjemme' for tiden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time