Dansker i milliardeventyr: Overvejer salg

For tre år siden stiftede danske René Rechtman selskabet Moonbug Entertainment. Nu overvejer han at sælge, og han vil have 19 milliarder kroner for imperiet

René Rechtmann har på rekordtid opbygget en milliardforretning. Nu overvejer han at sælge ifølge Wall Street Journal. Foto:
René Rechtmann har på rekordtid opbygget en milliardforretning. Nu overvejer han at sælge ifølge Wall Street Journal. Foto:

Der er penge i børne-tv, rigtig mange penge. Det er René Rechtman et levende eksempel på.

Han forlod i 2018 sit højtprofilerede direktørjob i Disney, og siden har han gennem Moonbug Entertainment opbygget et globalt imperium inden for børne-tv.

Efter tre år er han nu ved at sælge sin virksomhed for 19 milliarder kroner, skriver Wall Street Journal, der har talt med kilder tæt på processen.

Opkøb, opkøb, opkøb
Vejen til Moonbug Entertainments succes er blandt sket gennem opkøb.

Selskabet har opkøbt en række mindre selskaber for at samle børne-tv under en paraply, hvilket har vist sig yderst profitabelt.

Virksomheden har ifølge Finans rejst 1,8 milliarder i kapital fra investorer og har således opkøbt populært indhold, der ikke har været opdaget af større tv-stationer endnu.

Virksomhederne, som Moonbug Entertainment har opkøbt, har tidoblet sin værdi.

Flagskibet
Selskabets store trækplaster er CoComelon, der har halvanden milliarder afspilninger på Youtube - alene i september måned, skriver Finans.

Moonbug Entertainments forretning har givet mange købere blod på tanden, hvorfor Rene Rechtman og hans kompagnon John Robson har værdisat virksomheden til 19 milliarder kroner.

Den stærke interesse fra investorer har ligeledes fået makkerskabet til at overveje en børsnotering i London, hvilket ifølge Wall Street Journal vil være endnu mere profitabel.

Millionoverskud
Moonbug Entertainment har vist sig som en fremragende forretning, og ifølge Finans forventes overskuddet i år at lande i omegnen af 640 millioner kroner. Et overskud der forventes fordoblet næste år.

Udover at være dygtig iværksætter besidder René Rechtmann også bestyrelsesposter i blandt andet J/P Politikens Hus og The Guardian.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri