Denne nydanske buffet-familie skovler millioner ind

På få år er denne familie blevet stenrig på det landsdækkende buffet-imperium

'Familien Dalle Valle' med topfiguren Susli M. Bayram til venstre og sønnen Haci Bayram til højre. Nr. 2 fra venstre er den økonomiansvarlige  Frank T. Pedersen, derefter Kim Grejs Bjeverskov, Leyla Bayram, Stine Fynbo Pedersen og Johnny Zeke Seehagen. ARKIVFOTO: LINDA JOHANSEN
'Familien Dalle Valle' med topfiguren Susli M. Bayram til venstre og sønnen Haci Bayram til højre. Nr. 2 fra venstre er den økonomiansvarlige Frank T. Pedersen, derefter Kim Grejs Bjeverskov, Leyla Bayram, Stine Fynbo Pedersen og Johnny Zeke Seehagen. ARKIVFOTO: LINDA JOHANSEN
Følg Erhverv

Kling!

I de senest offentliggjorte regnskaber for buffet-konceptet Dalle Valle og café-kæden Café A er overskuddet efter skat mere end fordoblet til 19,8 mio. kr.

Familien bag er efterhånden så velhavende, at den kunne hyre et jetfly til en liebhavervilla på Maldiverne og aldrig mere løfte en finger.

Men det sker ikke.

Pressesky og hårdtarbejdede
Ekstra Bladet traf i fjor den ellers pressesky, men ekstremt hårdtarbejdende familien Bayram, som ejer de succesfulde restaurationskoncepter.

Alene på Dalle Valle bespiser de ugentligt over 35.000 gæster - navnlig pensionister og studerende.

Det er topchefen, den 50-årige tyrkiskfødte Susli M. Bayram, der med udgangspunkt i villaen i Taastrup vest for København, står i spidsen for Dalle Vallekoncernen, som årligt omsætter for flere hundrede millioner kroner.

Tiger-milliardæren: Sådan bruger han formuen

Umættelige
Han og hans folk knokler fortsat ofte syv dage om ugen i højt humør sammen med deres mange hundrede medarbejdere.

De har grundlagt deres livsværk under finanskrisen - fra snart sagt ingenting - og er fortsat umættelige, når det kommer til at nøde millioner af sultne, ofte sparsommelige danskere med især buffetmåltider til priser, hvor konkurrenterne vanskeligt kan følge med.

Selv om Susli M. Bayram gerne vil have hele familien med i omtalen af koncernen, er der ingen tvivl om, hvem der er bossen.

Artiklen forsætter under boksen...

Sætter priserne op

Selv om Dalle Valle har haft et indbringende år, hvor ejerne har fordoblet overskuddet, og nu har ejerne så besluttet at indføre et nyt koncept, som i al sin enkelthed går ud på, at helhedsoplevelsen skal gøres bedre for de mange gæster.

Det skriver Finans.

- Vi er stille og roligt i gang med at opgradere design- og indretningsmæssigt, så restauranterne får et nyt udtryk. Vi er også meget buffetorienteret, og den er vi også ved at opgradere, så det ganske enkelt bliver bedre mad, siger Niels Rønnebeck, der er bestyrelsesformand i selskabet bag Dalle Valle, til Finans.

Opgraderingerne betyder samtidig at priserne tager et nøk opad, når folk tager for sig af retterne.

- Der vil komme en minimal prisstigning. Jeg vil dog mene, der med det koncept vil være endnu mere 'value for money', siger bestyrelsesformanden, som dog ikke vil ikke komme nærmere ind på de kommende prisstigninger.

Han oplyser også, at der stadig vil være et stort fokus på buffeten, men at fremover også vil fokusere mere på ala carte-menuen. Desuden vil Dalle Valle i fremtiden også få optimeret deres barer.

- Vi er en stor familie
Står det til den 49-årige Susli M. Bayram, skulle artiklen udelukkende beskrive den enestående indsats, som hans konceptudviklere, koncernchefer, 600 ansatte, søn, døtre og hustru har gjort for på få år at skabe et af landets største restaurationskoncerner.

Men sådan bliver det ikke helt, for alle tier og lytter med hengiven respekt, når Susli M. Bayram tager ordet i stuen i det store parcelhus i Københavnforstaden Taastrup.

Det er ham, der bestemmer.

- Vi er en stor familie, som betjener alle mennesker. Alle er lige, så ingen træder på hinanden, lyder hans mantra, udtalt med en let tyrkisk accent.

Flere generationer i villaen
Det er ikke til diskussion. I huset bor flere generationer af Bayram-familien. Hertil hidkaldes jævnligt den øverste ledelse i for at træffe strategiske beslutninger: rigtige beslutninger.

- Vi har udviklet i krisetider i empati med folk, som altid skal have råd til god, billig mad, sagde Susli M. Bayram, der som barn indvandrede fra Tyrkiet med sine forældre.

De kendtes katastrofe-investeringer

Artiklen fortsætter under billedet...

- Vi er en stor familie, som betjener alle mennesker. Alle er lige, så ingen træder på hinanden, lyder Bayrams mantra. Arkivfoto: Linda Johansen
- Vi er en stor familie, som betjener alle mennesker. Alle er lige, så ingen træder på hinanden, lyder Bayrams mantra. Arkivfoto: Linda Johansen

Som ganske ung knoklede han som opvasker, så tjener, så kok og siden restauratør og indehaver af i alt 40 restauranter og caféer i især København og opland.

I dag ejer familien foruden 12 Dalle Valle-restauranter, og også den storkøbenhavnske cafékæde Café A med 11 filialer.

Det begyndte for alvor, da han havde erhvervet den eksklusive Café Dalle Valle, der i Fiolstræde, København, serverede dyr jordskokkesuppe med trøffelolie og så videre i stuelokalerne fra det hedengangne Daells Varehus, som i den jævne befolkning bar det fjollede kælenavn Dalle Valle.

Det var midt i finanskrisen, så gæsterne udeblev, og i stedet for at for at lukke prøvede Susli M. Bayram at halvere priserne på vådt og tørt, og lige siden har folk stået i kø - nu over hele landet.

Alle er velkomne
- Hele befolkningen er velkommen.

Hos os kan folk spise meget til få penge, siger Susli M. Bayram, som ikke har fået storhedsvanvid.

Han investerer så godt som hele overskuddet i ekspansionen.

- Vi er helt almindelige sparsommelige mennesker, som vi altid har været: Vi sover, glæder os og græder - som alle andre.

 

Sultne kapitalfonde

Kapitalfonde er også sultne efter Dalle Valle

Så de vil til fadene og har allerede haft en ’føler ude’ med tilbud om at smide betydelige millionbeløb for at købe majoriteten af selskaberne bag restauranterne.

Det er penge, der kunne sende familien på livsvarig pension i sus og dus. Men den vil hellere arbejde.

– Vi har drøftelser med en af de største kapitalfonde i Danmark. Deres ønske er at købe aktiemajoriteten og udvide med 25-30 restauranter i Norden, navnlig Sverige, og herefter sælge til en tysk eller fransk kapitalfond. Men det kan tidligst komme på tale, når vi har åbnet endnu et par restauranter, sagde Susli M. Bayram.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.