Detailkæden Flying Tiger Copenhagen lider stort milliontab

Flying Tiger Copenhagen har skiftet fokus og prioriterer nu i højere grad vækst i eksisterende butikker

Flying Tiger Copenhagen har ligesom andre detailbutikker bedt kunderne om at tage særlige hensyn under coronaudbruddet. (Arkivfoto) Foto: John Sibley/Reuters
Flying Tiger Copenhagen har ligesom andre detailbutikker bedt kunderne om at tage særlige hensyn under coronaudbruddet. (Arkivfoto) Foto: John Sibley/Reuters
Følg Erhverv

Efter flere år med mange butiksåbninger er der skiftet strategi hos detailkæden Flying Tiger Copenhagen, som i stedet vil vokse i de eksisterende butikker.

Det er dog forbundet med en del udgifter, og sidste år har kæden tabt 224 millioner kroner efter skat. Det viser regnskabet fra Flying Tiger Copenhagen.

- Efter flere år med en succesfuld international ekspansion er vi nu i gang med en konsolideringsstrategi.

- Det er mere målet at forbedre den driftsmæssige udvikling med en større indtjening og bedre pengestrømme, end det er at fokusere på ekspansion, skriver Flying Tiger Copenhagen i regnskabet.

Selv om sidste år har budt på et trecifret milliontab, så kan kæden glæde sig over, at tabet ikke er lige så stort som de 541 millioner kroner, der blev tabt året før.

Positivt er det også, at kædens driftsresultat - nettoresultatet før finansielle poster og skat - er steget til et plus på 68 millioner kroner fra et minus på 210 millioner kroner året før.

Til Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, forklarer Martin Jermiin, der er administrerende direktør i Flying Tiger Copenhagen, at sidste års store minus på bundlinjen har været forventet og planlagt.

- Både vi og vores stakeholders (interessenter, red.) er glade for det resultat, vi har leveret.

- Det koster penge at rydde op, men i forhold til den vej, vi er på, og det driftsoverskud vi genererer, er vi godt tilfredse med resultatet, siger han til Finans.

Ved udgangen af sidste år havde Flying Tiger Copenhagen i alt 909 butikker på verdensplan. Det var inklusive 'joint ventures', der er samarbejder med andre virksomheder.

Til sammenligning var der 915 butikker et år tidligere.

Over en årrække har omsætningen i Flying Tiger Copenhagen været stigende, i takt med at der er åbnet flere butikker.

Men sammen med det lidt færre antal butikker sidste år er også omsætningen gået en smule tilbage.

Omsætningen er sidste år endt på cirka 5,2 milliarder kroner.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+