DFDS-kaptajn forlader skuden og erstattes af finansdirektør

Niels Smedegaard siger op og forlader sin post som topchef hos DFDS til april. Han erstattes internt

Niels Smedegaard stopper som direktør i DFDS. Pr-foto: DFDS
Niels Smedegaard stopper som direktør i DFDS. Pr-foto: DFDS

Det danske rederi DFDS mister sin direktør Niels Smedegaard, der har sagt op. Det oplyser DFDS i en selskabsmeddelelse mandag.

Han bliver erstattet ved roret af selskabets nuværende finansdirektør, Torben Carlsen.

Ifølge Smedegaard har han smidt sin opsigelse for i højere grad at koncentrere sig om sine roller i andre selskabers bestyrelse.

- Min tid i DFDS har været en fantastisk rejse, og jeg stolt over den fremgang, der er skabt for selskabet og dets medarbejdere, kunder og aktionærer, siden jeg tiltrådte, siger han i meddelelsen.

- Det har været en svær beslutning at sige farvel, men efter at have stået i spidsen for selskabet i over 12 år er tiden kommet til at bruge mere af min energi og erfaring i bestyrelsessammenhænge.

Niels Smedegaard har været administrerende direktør i DFDS siden starten på 2007. To år efter tiltrådte Torben Carlsen som finansdirektør.

DFDS kom med årsregnskab i starten af februar. Efter et godt 2018 erklærede Niels Smedegaard selskabet i topform forud for blandt andet Storbritanniens exit fra EU.

- Havneterminaler, varehuse og lagerfaciliteter er blevet udvidet. Vi er klar til at tilbyde kunder service med tilladelser, og vi har øget staben dertil, skrev ledelsen i regnskabet dengang.

- Derudover har Storbritanniens transportstyrelse tildelt en kontrakt om ekstra færgekapacitet i tilfælde af en 'hård' brexit.

Bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen takker i DFDS's meddelelse mandag særligt Niels Smedegaard for at gør selskabet lønsomt og forbedret til fremtiden 'herunder brexit'.