Drømmescenarie: Pengene vælter ind

Mærsk har nydt godt af de kaotiske coronaforhold i fragtbranchen

Mærsks administrerende direktør Søren Skou. Foto: Casper Holmenlund Christensen
Mærsks administrerende direktør Søren Skou. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Regnskabet for A.P. Møller - Mærsk for andet kvartal er ikke til at tage fejl af.

Selskabet skovler penge ind som aldrig før, og det kan de blandt andet takke coronakrisen for.

De kaotiske forhold i branchen har besværliggjort fragt, og det har sendt priserne gevaldigt i vejret. Det kan man mærke hos Mærsk.

Omsætningen steg i andet kvartal med 60 procent til 14,2 milliarder dollars, skriver Finans. Det svarer til lige over 89 milliarder kroner.

Dermed kan man roligt sige, at coronaforholdene har været lidt af et drømmescenarie for Mærsk, der i denne uge opjusterede forventningerne for driftsoverskudet for 2021.

Opjusteringen giver god mening, mener Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- I lyset af de her særlige markedsomstændigheder med kaotiske forsyningskæder og meget høje fragtrater, så kommer opjusteringen ikke som den store overraskelse, siger han med henvisning til blandt andet coronapandemien, siger han til Ritzau.

Fortsætter
Den nuværende tendens kommer nemlig til at fortsætte, mener analytikeren.

- Der er bred enighed om, at det kommer til at vare gennem hele 2021, formentlig frem til det kinesiske nytår i 2022, som er i februar næste år. Efter det bliver det mere usikkert, siger Mikkel Emil Jensen.

Analytikeren fastslår dog, at Mærsk - i modsætning til sine konkurrenter - har været mere tilbageholdende med at opkræve forhøjede gebyrer for at opretholde et godt forhold til kunderne