Velhavende kan slippe for bådafgift

De største både er forsikret i udlandet og undgår afgift, mener brancheforening.

Formand for Danboat Jan Hansen tror højst, der kan findes omkring 10 mio. kr. ved at forhøje bådafgiften.
Formand for Danboat Jan Hansen tror højst, der kan findes omkring 10 mio. kr. ved at forhøje bådafgiften.

Det vil ikke nytte meget at hæve statsafgiften på bådes kaskoforsikringer med 34 pct., som regeringen og Enhedslisten har foreslået.

Mange er de største og dyreste både er nemlig forsikret i udlandet, fordi ejerne ønsker at undgå den afgift på 1 pct., som allerede findes i dag.

Sådan lyder meldingen fra søsportens brancheforening Danboat og bådforskringsselskabet Yacht-Pool.

"Som med så mange andre skatter finder dem, der trykkes hårdest, nogle andre veje ud. Det sker også her. Helt sikkert," siger Jan Hansen, formand for Danboat.

Undvigelse med lav risiko

Også selskabet Yacht-Pool, der forsikrer bådene, genkender billedet og anslår selv, at 40-100 mio. kr. i øjeblikket går tabt i undveget afgift.

Selvom det er lovligt at tegne sin kaskoforsikring i udlandet, er det ikke lovligt at undvige afgiften, fortæller Jan Hansen.

Tim Jørgensen, direktør i Yacht-Pool, forklarer, at mange ejere af dyre både alligevel bryder reglerne - ofte uden konsekvenser.

"Hverken Skat eller Finanstilsynet tager det her særligt alvorligt. Vi finder typisk ud af det i retssager, når vi har en ansvarsskade," siger han.

Højst 10 mio.

Derfor tror både Tim Jørgensen og Jan Hansen, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF), må kigge langt efter de 40 mio. kr., som han håber at finde ved en forhøjet afgift.

De mener i stedet, at flere bådejere vil forsikre sig i udlandet, nedsætte præmien eller helt lade være med at forsikre deres båd - og at branchen vil blive ramt.

"Skulle de være så heldige at score 10 mio. kr. på det, så likviderer de til gengæld en virksomhed eller to og kommer til at mangle deres skattebetalinger," siger Jan Hansen.

Holger K. på ny skattejagt hos bådejere  Lystbådehavne: Drop afgift til sejlerne

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen