Apples hemmelighed afsløret i retssag

Offentligheden har fået et sjældent indblik i, hvordan Apples iphone blev til.

En retssag mellem Sumsung og Apple har løftet lidt af sløret for Apples hemmeligheder.
En retssag mellem Sumsung og Apple har løftet lidt af sløret for Apples hemmeligheder.

Teknologivirksomheden Apple har altid været omgivet af et stort hemmelighedskræmmeri, men nu er dele af hemmeligheden bag virksomhedens store succes kommet frem i offentligheden.

Det er ikke sket af egen fri vilje, men i stedet i forbindelse med en større retssag mellem Apple og Samsung.

Apple har sagsøgt Samsung for 2,5 milliarder dollars, fordi Apple mener, at Samsung har kopieret designet fra Apples iphone og ipad. Som et modsvar har Samsung sagsøgt Apple for at have overtrådt patentrettigheder, og Samsung vil derfor have del i overskuddet fra salget af iphones og ipads.

I et forsøg på at vinde retssagen har to ledende medarbejdere fra Apple forklaret, hvordan selskabets iphone blev til, skriver amerikanske CNN.

Forskellige idéer

Tilbage i 2004 red Apple på succesen fra selskabets ipod, der nærmest fejede alle konkurrenter af banen. Arbejdet med at finde frem til den næste succes gik dog hurtigt i gang, fortalte Phil Schiller, der er senior vice president i Apples marketingsafdeling, under retssagen.

Blandt de ledende medarbejdere blev det blandt andet foreslået, at Apple skulle udvikle et kamera og endda en bil.

På det tidspunkt eksperimenterede Apple allerede med touchscreens, og de ledende medarbejdere, inklusive Steve Jobs, besluttede sig for at bruge teknologien til at lave en telefon.

Efterfølgende blev der nedsat en gruppe, der skulle arbejde med den nye telefon. Steve Jobs delte gruppen i to. Den ene del af gruppen skulle arbejde med hardware og design, mens den anden del skulle se på softwaren.

Stor sikkerhed

Projektet blev døbt "purple project" og medarbejderne fik ikke at vide, hvad de arbejdede med, og hvad det skulle bruges til.

En hel etage, hvor telefonen blev udviklet, blev sikret med utallige kortlæsere og sikkerhedskameraer.

"Regel nummer et var, at man ikke talte om projektet på andre steder end denne etage," forklarede Scott Forstall, der er ledende medarbejder i Apples softwareafdeling, under retssagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen