SF: Akutpakke er sandsynligvis ikke nok

Klogt at skrue op for beskæftigelsesindsatsen med akutpakken - men det er sandsynligvis ikke nok, siger SF.

SF's politiske ordfører er bekymret for, om akutpakken er nok.
SF's politiske ordfører er bekymret for, om akutpakken er nok.

332 millioner kroner til de tusindvis af danskere, der risikerer at miste retten til dagpenge til nytår, er positivt, men efter alt at dømme ikke nok.

Det er holdningen hos SF, hvor politisk ordfører Jesper Petersen stadig holder fast i, at regeringen kan blive nødt til at pille ved dagpengesystemet for at holde hånden under de berørte danskere.

- Vi må følge effekten af akutpakken tæt, og så må vi se, om der bliver behov for yderligere initiativer. Men som ledighedstallene udvikler sig, så kan jeg da godt blive bekymret for, om det her er nok, siger Jesper Petersen.

Øget jobrotation

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fik fredag forhandlet en akut aftale på plads med arbejdsgivere, lønmodtagere, kommuner og a-kasser, som skal hjælpe de danskere, der kan miste sine dagpenge ved årsskiftet, fordi dagpengereformen træder i kraft.

Aftalen indebærer blandt andet øget jobrotation og et jobberedskab hos jobcentrene og i a-kasserne.

Og selv om Jesper Petersen glæder sig over akutpakkens linjer og hensigten med den, så er han og SF stadig parate til at se på en halvering af genoptjeningsperioden fra 52 til 26 uger.

- Det bedste er selvfølgelig, at de arbejdsløse får et job. Derfor har regeringen taget initiativer, som gør, at 21.000 flere danskere kommer i arbejde næste år, siger han.

- Men vi udelukker ikke, at der er behov for yderligere løsninger end akutpakken. Eventuelt ændringer i dagpengesystemet.

Turbo på muligheder

Hverken beskæftigelsesministeren eller akutpakkens øvrige parter har villet sætte tal på, hvor mange mennesker pakken skal redde - flest muligt, hedder det.

Og det er da heller ikke væsentligt, mener SF's politiske ordfører.

- Jeg synes ikke, det væsentlige er, at der er et tal på et stykke papir. Det væsentlige er, at vi sætter turbo på de muligheder, vi har, i beskæftigelsessystemet, siger Jesper Petersen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen