Bortvist chef må afregne kontant med Hummel

Selvom Søren Schriver har trukket en retssag tilbage om uberettiget bortvisning fra Hummel, oplyser Stadil-familien, at den tidligere direktør skal betale deres sagsomkostninger.

Hummels tidligere og bortviste direktør skal betale 200.000 kr. til Stadil-familien. Det sker i en sag, som han ellers har trukket, før den nåede frem til retten.

Søren Schriver blev under stor dramatik fyret og bortvist som Hummel-chef i februar 2017 efter beskyldninger om grov illoyalitet. Sagen blev endvidere meldt til politiet, og efterforskes fortsat af Østjyllands Politi.

[fakta1]

Efter bortvisningen stævnede Schriver sport- og modeselskabet Hummel i en civil retssag for uberettiget bortvisning. For et par måneder siden oplyste han dog i en pressemeddelelse til flere medier, at sagen var hævet, fordi han har fået udbetalt en større bonus fra Hummel.

Bortvist Hummel-direktør dropper erstatningssag - har fået udbetalt millionbonus

Mandag morgen oplyser Hummel og selskabets ejer, Christian Stadil, i en meddelelse til Finans, at Sø- og Handelsretten i samme sag netop har truffet afgørelse om, at Søren Schriver skal betale 200.000 kr. i sagsomkostninger til selskabet.

»Vi har med tilfredshed noteret os, at retten direkte i sin afgørelse nævner, at Søren Schriver er den tabende part og som en konsekvens heraf skal betale det væsentlige omkostningsbeløb. Det var også vores klare forventning,« udtaler Hummels ejer og bestyrelsesformand Christian Stadil i meddelelsen.

Da Søren Schriver i februar meddelte, at han opgav sagen, fordi han havde fået en bonus udbetalt, førte det til voldsomme reaktioner fra Stadil-familien. Den ejer Hummel gennem Thornico-koncernen.

Stadil om Schrivers millionbonus: »Det er årets aprilsnar«

Thor Stadil kaldte oplysningen fra den tidligere Hummel-direktør for »årets aprilsnar«. Han oplyste, at Søren Schriver ikke havde fået udbetalt én krone for perioden efter bortvisningen i 2017. Søren Schriver havde dog ifølge Stadil fået sin bonus for 2016, da regnskabet for det år var klar i foråret 2017.

Hummel oplyser mandag, at Søren Schriver i april 2017 anlagde retssag mod selskabet ved Sø- og Handelsretten i København. Hans krav var ifølge Hummel betaling af to års løn og bonus samt et såkaldt tort beløb på 500.000 kr. - alt sammen for uberettiget bortvisning.

Søren Schriver sagde i februar til Finans, at han ikke ønskede »flere år i retten, derfor lukker jeg den nu, når jeg kan gøre det økonomiske op.«

Søren Schriver arbejder nu for flere virksomheder på konsulentbasis og er desuden med i bestyrelserne bag selskaber som Lakrids by Johan Bülow, Pilgrim og Becksöndergaard. Senest er det kommet frem, at han er blevet medejer af og formand for designselskabet Menu.

Bortvist Hummel-chef bliver medejer af kendt dansk designfirma

Finans arbejder mandag morgen på at få en kommentar fra Søren Schriver til oplysningerne fra Hummel om, at han skal betale sagsomkostningerne i den opgivne retssag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen