Kiwi holder ophørsudsalg: Alle varer skal væk

De 74 Kiwi-butikker, der ikke skal omdannes til Spar eller Meny, lukker senest den første weekend i juni.

Hvis du vil have ekstra billigt rugbrød, toiletpapir eller noget helt tredje, skal du gå i Kiwi i den kommende tid.

For supermarkedskæden, der snart lukker i Danmark, vil i næste uge begynde et ophørsudsalg i sine 103 butikker i Danmark.

Det fortæller Per Thau, koncerndirektør i Dagrofa, der ejer Kiwi-kæden i Danmark, til Dansk Handelsblad.

»Vi sætter priserne ned på vores varer for at få solgt ud. Butikkerne vil komme til at se tomme ud efterhånden, som de nærmer sig lukning, men det vil også være her, der er de største besparelser for kunderne,« siger han.

Danmarks mest populære supermarked er i krise i hjemlandet

Den landsdækkende markedsføring af Kiwi stopper i denne uge, og allerede i næste uge begynder nedlukningen af de første butikker. Det forventes, at de sidste Kiwi-butikker, der ikke skal konverteres til Meny eller Spar, lukker senest den første weekend i juni.

Tidligere i denne uge fremlagde Dagrofa sin plan for, hvor mange Kiwi-butikker der henholdsvis skal lukkes og omdannes til Meny eller Spar.

22 af de 103 Kiwi-butikker omdannes til købmandsbutikker i Spar-kæden, mens syv af dem er udset til at blive supermarkeder under Meny.

Disse Kiwi-butikker bliver til Spar eller Meny

Dagrofa oplyste i samme ombæring, at konverteringen af de omtalte butikker til de to andre kæder vil være færdig med udgangen af september i år. De resterende 74 Kiwi-butikker lukkes helt.

KIWI-butikker som konverteres

Netop de mange butikker, der skal lukkes, skaber interesse hos andre dagligvarekæder, som kan være på spring for at overtage de mest atraktive. Dagrofa oplyste tirsdag, at koncernen allerede er i tæt samarbejde med udlejere, »så butikkerne hurtigst muligt kan genudlejes, gerne som dagligvarebutikker.«

Lukningen af Kiwi-kæden i Danmark er blevet forklaret med, at for få danskere havde supermarkedskæden som sit foretrukne handelssted af dagligvarer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen