Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Trump appellerer dommers blokade af indrejseforbud - igen

USA's præsident forsøger igen at få gennemtrumfet et dekret om indrejseforbud mod seks landes statsborgere.

Donald Trumps regering har anket en føderal domstols afgørelse, som sætter hans omstridte indrejseforbud midlertidigt ud af kraft.

I en meddelelse skriver justitsministeriet, at afgørelsen fra en domstol i Maryland er appelleret til en ankedomstol i Richmond i delstaten Virginia.

To føderale dommere blokerede med deres beslutninger onsdag - kort inden forbuddet skulle være trådt i kraft - Trumps dekret.

I forbuddet hedder det, at statsborgere fra seks lande, hvis befolkninger er overvejende muslimske, ikke må rejse ind i USA.

Det er anden gang, at Trump forsøger at få indført et indrejseforbud. Det første blev forbud også blokeret.

Det resulterede i, at Trumps folk fjernede Irak fra listen af lande, der var påvirket af forbuddet, og formulerede det lidt om.

Men det nye dekret giver ikke tilstrækkelig beskyttelse mod religiøs forfølgelse, har dommer Derrick K. Watson på Hawaii slået fast.

Han begrundede sin beslutning med, at selv om islam ikke er nævnt med navn i indrejseforbuddet, så vil en objektiv iagttager "konkludere, at den præsidentielle ordre blev udstedt med det mål at være til ugunst for en bestemt religion".

Efter de to seneste afgørelser er dekretet ugyldigt i hele USA, indtil en appeldomstol eller højesteret eventuelt omgør afgørelsen.

Donald Trump har begrundet forbuddet med, at det er nødvendigt for USA's sikkerhed.

I januar kort efter sin indsættelse udsendte præsidenten det første dekret, som forbød borgere fra syv lande at rejse ind i USA.

Dekretet blev dog stoppet af en dommer i staten Washington.

Det nye dekret skulle efter planen være trådt i kraft 16. marts - ti dage efter underskrivelsen. Men det er altså nu bremset.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen