Annonce:
Annonce:

Flere EU-penge til fyrede danskere

Når danske arbejdere mister jobbet i en massefyring, bliver det lettere af få støtte fra EU til uddannelse, omskoling og jobsøgning fra Globaliseringsfonden

Annonce:
Følg Erhverv

Hvis virksomheder som Lindø-værtet, Danfoss eller Vestas skærer ned, står EU’ Globaliseringsfond klar med en pose penge til at hjælpe de fyrede videre med uddannelse, opkvalifecering og jobsøgning.

Og nu er det blevet endnu lettere at få fingre i pengene: Før skulle mindst 500 fyres, før man kunne få støtte fra fonden. Det tal er nu sænket til 200, skriver Fagbladet 3F.

Det glæder Peter Kaae, EU-politisk ansvarlig i 3F: 

- Det betyder, at langt flere danske lønmodtagere kan få gavn af fonden i form af efter- og videreuddannelse. Og lige netop denne her EU-fond, har Danmark rigtig meget gavn af, siger Peter Kaae, der dog gerne havde set en endnu lavere nedre grænse, da der i Danmark er mange SMV’er, altså små- og mellemstore virskomheder.

Annonce:

Godkendt
De nye regler er allerede forhandlet på plads mellem EU-Kommissionen, Ministerrådet og EU-Parlamentet. I denne uge godkendte Parlamentet forhandlingsresultatet, som nu er endelig vedtaget.

Det socialdemokratiske medlem af EU-Parlamentet, Marianne Vind, ser også frem til, at flere kan få gavn af fonden. 

- Tanken bag globaliseringsfonden har været god, men i praksis har små lande haft svært ved at gøre brug af den. Vi har ikke lige så mange virksomheder med 500 ansatte som Tyskland og Frankrig. Nu sænker vi antallet, og dermed får Danmark bedre adgang til støtte fra fonden og bedre mulighed for at skærme danske lønmodtagere mod uønskede konsekvenser af globaliseringen, siger hun.

I forvejen er Danmark det land, som har modtaget tredjeflest penge fra Globaliseringsfonden.

Annonce:

Gør ingen forskel
Ud over at flere virksomheder kan få adgang til fondens midler, er kravene også blevet lempet. Nu går støtten ikke kun til virksomheder, som flytter produktion ud, men fremover kan den også støtte lønmodtagere, der bliver ramt mere generelt af globaliseringen:

- Fonden får et bredere fokus, og kan dermed komme flere lønmodtagere til gavn. Det gør jo ingen forskel for lønmodtagerne, om årsagen til at de bliver fyret er en international udflytning, en handelskonflikt med Kina eller nedgang i eksport som følge Brexit, siger Marianne Vind. 

Fagbladet 3F har tidligere afsløret, hvordan penge fra EU-fonde er gået til at støtte danske virksomheders udenlandske fabrikker, når de har flyttet arbejdspladser ud fra Danmark.

Disse penge er kommet fra andre EU-fonde, som Socialfonden (ESF) og Regionalfonden (EFRU). Reglerne er her blevet strammet op.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

NU TALER HAN

NU TALER HAN

NU TALER HAN

NU TALER HAN

NU TALER HAN

NU TALER HAN

NU TALER HAN

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: