Fona har tabt kvart milliard: Butikslukninger forude

Selv hvis elektronikkæden overlever, bliver det med færre butikker end i dag

Der er ikke lige så mange penge i at sælge elektronik, som der har været.

Det må Fona, som den 1. februar gik i betalingsstandsning, sande.

Nu - knap tre uger senere - står det klart, at kæden formentligt ikke kommer til at overleve i sin nuværende form, og at der samtidig vil blive lukket butikker.

Fona går i betalingsstandsning efter elektronik-krig

Advokat Pernille Bigaard fra Plesner forsøger sammen med sin advokat-kollega Ole Borch fra Bech-Bruun at finde en løsning for elektronikkæden, så den undgår en konkurs, hvilket vil betyde store økonomiske tab for de kreditorer, der har penge til gode i kæden, samt et stort tab af jobs.

For tiden forhandler de to advokater med to potentielle købere, som vil drive en del af kæden videre – dog ikke alle butikkerne.

- Vi forventer at modtage to tilbud. De forventes ikke at omfatte alle de nuværende Fona-butikker. Der har været lidt bevægelse frem og tilbage omkring hvilke butikker, så antallet ligger ikke helt fast, siger advokat Pernille Bigaard, der er leder af advokatfirmaet Plesners team for insolvens og rekonstruktion, til Ekstra Bladet.

Hvad et eventuelt salg af Fona til nye ejere vil betyde for antallet af ansatte, ligger endnu ikke helt fast, men ifølge Pernille Bigaard vil medarbejderstaben i fremtiden formentligt være mindre end i dag.

- Der vil ske en tilpasning i forhold til medarbejdere, men vi kender endnu ikke omfanget. Vi vil være meget klogere, når vi har de endelige tilbud i hånden, siger hun.

Fona i kæmpe problemer: Det betyder det for dig som kunde

Ifølge Berlingske Business, der har fået indsigt i en redegørelse sendt til Fonas kreditorer, har den 56 butikker store elektronikkæde i løbet af de seneste 16 måneder tabt ikke mindre end en kvart milliard kroner.

I det seneste afgivne regnskab, der viser bevægelserne i firmaet frem til 30. september 2014, lød egenkapitalen – altså den værdi selskabet ville have, hvis det var blevet lukket dengang – på 205 millioner kroner.

Ifølge dokumentet til kreditorerne lyder egenkapitalen i dag på minus 40 millioner kroner.

Fonas ejere - Kjær-familien og norske El-Kjøb Nordic, der også ejer Elgiganten - arbejder sammen med Pernille Bigaard og Ole Borch på at finde en løsning, der sikrer en fortsat drift af så stor en del af selskabet som muligt.

Forbrugerrådet om Fona: Skynd dig at bruge dine gavekort

Et kuldsejlet løsningsforslag har været, at ejerne skød mere kapital ind i selskabet, men det har ifølge Berlingske Business ikke været muligt for de to ejere at nå til enighed om, hvordan det skulle foregå.

Accepterer kædens kreditorer den nuværende plan for Fonas delvise overlevelse, vil de kunne se frem til at få udbetalt 88 procent af deres tilgodehavender.

Hør, hvad der blev sagt på pressemødet, da det kom frem, at Fona gik i betalingsstandsning.

Knaldrøde tal: Så skidt står det til i Fona

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.