Forfatter om Dyne-Larsens kone: Hun har været med til at vrage søn

I DR-portrættet af Lars 'Dyne' Larsen hører man ikke om det generationsskifte, der har sat sønnen Jacob Brunsborg på sidelinjen

Lars Larsen sammen med sin kone til sin 60 års fødselsdag. Foto: All Over Press
Lars Larsen sammen med sin kone til sin 60 års fødselsdag. Foto: All Over Press
Følg Erhverv

I DR-portrættet 'Sådan blev jeg - Lars Larsen' står Jysk-købmandens hustru igennem flere årtier Kristine Brunsborg, der har levet en anonym tilværelse, for første gang frem.

Ifølge forfatter Søren Jakobsen, der har skrevet flere bøger om danske familiedynastier, så hænger det formentligt sammen med det generationsskifte for Jysk, som Lars Larsen har sat i værk.

- Hun har tidligere været indforstået med, at Lars Larsen lagde sine testamenter til rette, så hun ikke ville være særligt godt stillet i forhold til sin ellers berettigede arv som hustru. Så er det vel naturligt, at han giver hende den kredit nu, som hun sådan set har fortjent hele livet, omend hun ikke har ønsket den, siger han.

I slutningen af oktober offentliggjorde Lars Larsen, at hans to børn ikke ville arve Jysk, men at en fond derimod ville få magten. Og den beslutning er ikke taget uden hendes samtykke, vurderer Søren Jakobsen.

- Nu er de så langt i den omstillingsproces, at hun hører med i billedet. Det er også kun med hendes indforståelse, at det her kan ske. Det er jo nogle forholdsvis hårde beslutninger, der er truffet. Han har kasseret sin søn, som han ellers har satset på skulle tage over, siger han.

Dyne Larsens ’hemmelige’ kone står frem: Derfor arbejder jeg som Jysk-ekspedient

Artiklen fortsætter under billedet...

Jacob Brunsborg (tv.) til golf-arrangement sammen med Kronprins Frederik. Foto: Rene Schütze/Polfoto
Jacob Brunsborg (tv.) til golf-arrangement sammen med Kronprins Frederik. Foto: Rene Schütze/Polfoto
 

'Har ignoreret det'
I udsendelsen møder man også den nu vragede søn Jacob Brunsborg, der i modsætning til sin søster Mette, altid har været i Jysk og har ytret ønske om at overtage faderens biks på et tidspunkt.

Man hører ikke om selve generationsskiftet, men interviewet med Jacob Brunsborg kan også have været lavet, inden det blev offentligt kendt, at han ikke ville arve Jysk. Det har ikke været muligt at få dette oplyst hos DR.

Han forholder sig dog i udsendelsen til de mange års 'kronprins'-spekulationer.

- For så vidt muligt har jeg bare ignoreret det. Vi har ikke lagt de store planer for, hvad der skal ske, men det tager vi naturligt. Hvad andre så har haft lyst til at snakke om, det har jeg ikke brugt så meget tid på, siger han.

Dyne Larsens hårde barndom: Jeg elskede ikke min mor

Artiklen fortsætter under billedet...

Lars Larsen i sine yngre dage. Her er han fotograferet i 1988. (Ulrich Borch/Polfoto)
Lars Larsen i sine yngre dage. Her er han fotograferet i 1988. (Ulrich Borch/Polfoto)
 

Kontrolleret type
Uanset hvornår portrættet er optaget, så føler Søren Jakobsen sig dog sikker på, at Lars Larsen ikke ville nævne det i udsendelsen.

- Han vil jo ikke for åben skærm sige det, som jeg siger: At han har kasseret sin søn. Det vil være usædvanligt, hvis han gjorde det. Nogle af de her portrætter er jo også pr-projekter, hvor familierne i store træk dikterer, hvad der skal med.

Ifølge Søren Jakobsen skal man nemlig ikke tage fejl af Lars Larsen, selvom han kan virke som en 'talende købmand'. 

- Han er en meget kontrolleret type, der nøje udvælger, hvornår han står frem. Det er også derfor, at han valgte at udgive sin egen selvbiografi, og at der aldrig er blevet skrevet en bog om ham af fx en mand som mig eller andre dokumentarforfattere, som går lidt mere kritisk til værks. Det ønsker han ikke at blive udsat for.

Ekstra Bladet har forhørt sig hos Jysk om baggrunden for TV-portrættet, men man har ikke nogen kommentarer.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+