Forgyldte manden før konkurs: Nu falder hammeren

Lisbeth Zornig afviste, at hun havde 'forgyldt' sin mand inden konkurs - nu bliver 400.000 kroner alligevel tilbagebetalt

Video/redigering: Wingman Media/Morten Partner, Signe Skov.
Følg Erhverv

Den kendte debattør og forkæmper for de svage Lisbeth Zornig afviste at have gjort noget som helst forkert, da Ekstra Bladet sidste år kunne fortælle, at hun i tiden op til sin konkurs i 2019 havde overført 700.000 kr. til sin ægtemand Mikael Lindholm frem for at betale af på sin milliongæld til Skat.

Men nu er Lisbeth Zornig muligvis kommet på andre tanker.

I hvert fald har hun og manden netop indgået et forlig med statens advokat Kammeradvokaten om at betale 400.000 kr. tilbage til Gældsstyrelsen inden 31. august 2020.

Det fremgår af den seneste redegørelse for boet, som kurator Boris Frederiksen har udsendt. Her beskrives en række af Zornigs handlinger som 'kritisable og uforsvarlige'.

Afviste alt
Lisbeth Zornig ønskede dengang ikke at forholde sig til de tvivlsomme overførsler over for Ekstra Bladet, men på Facebook forsvarede hun sig og afviste alt.

'Nej, jeg har ikke forgyldt min mand, Mikael. Han har fået løn for sit arbejde, som han har gjort i alle årene, hvor han har været partner i Huset Zornig. Vi har dokumenteret det overfor Kammeradvokaten – og alle, der har været i nærheden af os ved, hvor meget vi begge har knoklet mange timer hver uge for at holde skuden kørende,' skrev hun dengang i et opslag, hvilket hendes følgere hyldede hende for.

Heller ikke i dag ønsker Lisbeth Zornig at forklare sig over for Ekstra Bladet. Mikael Lindholm skriver i en sms, at han 'ikke må udtale sig ifølge forligsaftalen' og henviser til sin advokat, der dog heller ikke vil sige noget.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig er blevet 400.000 kr. fattigere efter aftalen med Kammeradvokaten. Foto: Linda Johansen
Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig er blevet 400.000 kr. fattigere efter aftalen med Kammeradvokaten. Foto: Linda Johansen
 

Tilfreds
Men det vil kurator Boris Frederiksen gerne. Selvom han mente, at de 700.000 kr. uretmæssigt var blevet overført til mandens konto, så er han 'tilfreds' med 400.000 kr.

- Beløbet er et udtryk for, at vi har fastholdt kravet. Vi har forholdt os til de usikkerheder der var, og vi har så lavet en forligsmæssig løsning, som vi har drøftet med Gældsstyrelsen, siger han til Ekstra Bladet og uddyber:

- Der var usikkerhed om, hvorvidt der var udført en eller anden form for arbejde. Hvis der var udført et arbejde, kunne han anmelde et tilsvarende krav i boet, og så skulle han have dividende, når pengene skulle udloddes. En anden usikkerhedsfaktor var, om han ville være i stand til at betale de 700.000 kroner i løbet af en overskuelig tidshorisont, siger han.

Zornigs mand: - Det er ikke korrekt opfattet

Ekstra Bladet har flere gange forsøgt at få Lisbeth Zornig i tale, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Ægtemanden Mikael Lindholm skriver i en sms, at han ikke må udtale sig ifølge forligsaftalen. Vi har derfor sendt dem en mail med nogle spørgsmål, som ikke omhandler forliget.

'Som sagt så skriver jeg historien om, at I har indgået et forlig med Kammeradvokaten om de 400.000 kroner – selvom du, Lisbeth, var ude på Facebook og afvise, at der var gjort noget som helst forkert i sagen.

- Lisbeth, du er kendt for at være de svages forkæmper blandt andet. Kan du forstå, hvorfor nogen synes det er mærkeligt, at du ikke har betalt af på gælden til Skat, men i stedet har overført penge til din mand?

- Ifølge Skats restanceopgørelse, som jeg har fået aktindsigt i, undlod du, Lisbeth, at betale 544.000 kr. i restskat i 2016. Dermed har du haft en årsløn på mindst 1,1 mio. kr. det pågældende år, hvilket svarer til en gennemsnitlig månedsløn på 92.000 kr. Hvorfor betalte du ikke noget i Skat, når du havde så høj en løn?

- Set i retrospektiv – synes du så stadig, at du har gjort alt korrekt i denne sag?'

Mikael Lindholm svarer følgende:

'Det er ikke korrekt opfattet, og som Lisbeth allerede har sagt, har hun begået fejl, hun arbejder fokuseret på at kunne tilbagebetale sin gæld, derudover har hun ingen kommentarer, da konkursbehandlingen ikke er afsluttet.'

Han har efterfølgende ikke svaret på, hvad der ikke er 'korrekt opfattet', eller hvornår hun har sagt, at hun har 'begået fejl'.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind