Annonce:
Annonce:

Godt vaccine-nyt: Dansk biotek-aktie topper

Bavarian Nordic-aktien stiger markant efter gode resultater fra test af RS-vaccine

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) satte for nyligt ord på den aftale, man har lavet med danske Bavarian, og hvordan den kan blive nyttig i en såkaldt 'boostervaccine'-sammenhæng.
Annonce:
Følg Erhverv

Onsdagen ser ud til at være rigtig god for det danske C25-indeks, hvor kursen på 24 af indeksets 25 aktier i skrivende stund er steget.

Højst på listen ligger biotekselskabet Bavarian Nordic med en stigning på intet mindre end 8,45 procent.

Stigningen kommer efter at selskabet onsdag har publiceret resultaterne for den seneste fase to-test af selskabets vaccine mod RS-virus.

Fokus væk fra corona
Nyheden kommer efter en periode, hvor næsten alt har handlet om selskabets potentielle vaccine mod coronavirus, vaccinen ABNCoV2.

Men dagens resultater viser, at coronavaccinen ikke er det eneste, der driver selskabet, mener Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

Annonce:

- Bavarian Nordic tager teten i dag med nye data for sin RSA-vaccine - og en fortjent stigning. I en periode har Bavarian været meget 'covid', det er er det eneste, som ligesom har fyldt, men der er altså en flot pipeline i forvejen af andre produkter, som er meget lovende. Det viser tallene i dag også på data, siger Lars Hytting til Ritzau Finans.

RS-virus er ifølge speciallæge Kim Kristensen den hyppigste årsag til indlæggelseskrævende luftvejsinfektion hos små børn.

Infektionen giver som regel en forkølelse, men hos små børn under seks måneder ses ofte alvorlige infektioner, der giver vejrtrækningsproblemer.

Stor tro på coronavaccine
Bavarian Nordics mulige coronavaccine har i de første studier med mennesker også vist tegn på god beskyttelse.

Der er dog stadig et stykke vej, før vaccinen eventuelt kan blive taget i brug i kampen mod covid-19. Aktuelt testes den i et fase to-studie.

Det er den næstsidste fase, inden der muligvis skal søges om godkendelse hos myndighederne, så den kan blive taget i brug.

Det undersøges, om vaccinen fungerer som en såkaldt boostervaccine. Her får færdigvaccinerede og tidligere smittede endnu et stik.

Annonce:

Bavarian Nordic har fået tilsagn om støtte på 800 millioner kroner fra den danske stat til udviklingen af coronavaccinen.

Så langt er vi nået med covid-19-vaccinationerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: