Annonce:
Annonce:

Hackerangreb på dansk bookingsystem: Frygter konkurser

AK Techotel, der sælger hotelbookingsystemer i Danmark, Norge og Sverige er blevet lagt ned af et hackerangreb. Kroejer frygter for sin overlevelse

Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Annonce:
Følg Erhverv

Lige nu står mange mindre hotelejere og frygter for deres indkomst og i værste tilfælde overlevelse, fordi AK Techotel, der står for deres bookingsystemer, er ramt af et hackerangreb med ransomware.

Angrebet blokerer adgangen for kunder til at booke sig ind på hoteller, og hackerne vil have en betaling ved kasse et i form af bitcoins, før der bliver åbnet for bookingsystemet igen.

- Vi har haft fat i dem, der har lavet hackerangrebet, og vi har fået en pris. Det største problem lige nu er, at de danske banker er meget langsomme til at veksle til kryptovaluta, siger administerende direktør i AK Techotel, Klaus Ahrenkilde, til Ekstra Bladet.

AK Techotel samarbejder med konsulentvirksomheden Eagle Shark om at få løst problemerne, og direktøren forventer, at systemet vil være oppe og køre igen senere i dag eller i løbet af i morgen.

Annonce:

- Mit fokus er på én ting, og det er at få hotellerne op og køre, siger Klaus Ahrenkilde, der ikke ønsker at fortælle, hvad hackerne kræver i løsesum for at genoprette systemerne.

Kro, konsekvens, konkurs Fatale konsekvenser
Finn Steffensen, der ejer Nymindegab Kro, er en af de kunder, der bliver ufrivillig gidsel i hackernes angreb på AK Techotel.

- Vi har ingen adgang til vores bookingsystem. Vi kan ikke tage imod bookninger, og vi kan ikke se, hvem vi har som gæster. Fra i morgen aner vi ikke, hvilke gæster der kommer, og hvad de skal have at spise.

- Vi er bange for, at kunder der prøver at booke et værelse, vender sig om efter noget andet, når de ikke kan tilgå vores system. Det koster penge, og vi har virkelig brug for nogle penge i kassen efter et hårdt år, siger Finn Steffensen.

Og konsekvenserne for kroen ved Vesterhavet kan være uoverskuelige, fortæller han.

- Der er ingen adgang for gæster, operatører eller vores eget personale. Vi famler i blinde. De sidste to dage har vi været nødt til at sende vores gæster afsted uden at opkræve betaling.

Annonce:

- Vi ved ikke, hvad vores kunder skal betale. Hvis vi har haft gæster boende i to dage, kan vi ikke udskrive en regning. Vi er nødt til at stole på, at vi kan sende dem en regning, når vi får systemet op og køre igen. I sidste ende kan vi risikere, at vi ikke kan overleve som hotel, siger Finn Steffensen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: