Høreapparatsproducent snød de store på børsen i februar

GN Store Nord blev i februar næsten 1300 millioner kroner mere værd. Et flot regnskab var årsagen

Takket være et overraskende fint regnskab kan den danske høreapparatsproducent GN Store Nord glæde sig over at være den aktie, der steg mest i det toneangivende danske aktieindeks C20 Cap.

Det viser en opgørelse af februarhandlen med selskaberne i C20-indekset, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

På den sidste handelsdag i februar lukkede GN Store Nord-aktien med en stigning på over en procent.

Det gav i februar et samlet afkast på omkring seks procent.

Dermed kan selskabets aktionærer glæde sig over en kursgevinst for februar til en værdi af næsten 1,3 milliarder kroner.

- GN Store Nords regnskab var bedre end frygtet, og det er den primære forklaring på kurshoppet, siger Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord, i en pressemeddelelse.

I regnskabet beskrev selskabet, hvordan man håber at kunne skabe en omsætningsvækst på seks procent inden udgangen af 2016. Den melding var med til at gøre investorerne sulten efter GN-aktien, lyder det fra Mikkel Duus-Hansen.

- Seks procent er et positivt signal, når vi tager i betragtning, at investorerne generelt er nervøse for virksomhedernes omsætningsvækst, siger han.

Mens GN Store Nord kan glæde sig over den fine førsteplads, er der ikke meget at glæde sig over, hvis man har aktier i Coloplast.

Coloplast, der producerer tilbehør til medicinalindustrien, klarede sig ifølge Spar Nord dårligst i C20 Cap i februar. Mens et flot regnskab var årsag til GN Store Nords fremgang, fik Coloplast på puklen efter et svagt regnskab.

- Coloplast tjente ikke de penge i det forgangne kvartal, som investorerne havde sat næsen op efter, og derfor blev Coloplast straffet hårdt i form af kursfald i dagene efter regnskabsoffentliggørelsen, siger Mikkel Duus-Hansen.

Samlet faldt C20 Cap-indekset med omkring en procent i februar.