IC Group tror på fremgang i tøjsalget i andet halvår

Vækstudsigt fastholdes i IC Group trods beskeden vækst i første halvår. Peak Performance-salg trækker ned

Der blev langet lidt mere tøj over butiksdisken hos den danske modekoncern IC Group i første halvdel af regnskabsåret 2015/2016 end i samme periode året før.

Med en samlet omsætning på 1,4 milliarder kroner steg omsætningen 1,4 procent i det danske modeselskab, der står bag mærker som Peak Performance, Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Men selskabet fastholder samtidig forventningerne om, at salget skal vokse fire procent i løbet af året. Dermed skal der sættes en god slutspurt ind i andet halvår, hvis det skal lykkes, men koncernchef Mads Ryder er optimistisk.

- Vi fastholder vores forventninger for omsætning og bundlinje. Det gør vi, fordi vi kan se forbedringer i vores egen "retail", og fordi vi ser en bruttomarginforbedring generelt i virksomheden, siger han til Ritzau Finans.

Der er stor forskel på, hvor godt de forskellige mærker på hylderne hos IC Group klarer sig, og især et brand trækker ned.

Med en omsætning på 562 millioner i første halvår må Peak Performance notere en tilbagegang på 4,0 procent i forhold til samme periode sidste regnskabsår.

For Tiger of Sweden landede omsætningen på 495 millioner, hvilket er en fremgang på 5,8 procent, mens By Malene Birger går 11,8 procent op med en omsætning på 180 millioner kroner.

Samlet fik IC Group et resultat før skat på 183 millioner kroner i første halvdel af regnskabsåret 2015/2016.