Annonce:
Annonce:

Joe & The Juice indgår millionforlig

Pengene skal gå til kvindelige ansøgere, der er blevet afvist til stillinger

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Erhverv

Endnu engang må Joe & The Juice til lommerne på grund af kønsdiskrimination.

Denne gang falder bøden i USA, hvor juice- og sandwichkæden har indgået et forlig.

Dermed skal den danske kæde betale 715.000 dollars - svarende til lige knap fem millioner danske kroner - i godtgørelse.

Det meddeler den amerikanske agentur Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) i en pressemeddelelse torsdag, skriver Finans.

Penge til forurettede
Sagen stammer fra 2017, hvor den danske juicekæde var i vælten på den anden side af Atlanten.

Her blev Joe & The Juice anklaget for ikke at ansætte og forfremme kvinder i de amerikanske restauranter.

Nu har agenturet altså fundet 'rimelig grund' til at tro, at kæden har overtrådt den amerikanske borgerretslov, og parterne har indgået en fireårig forligsaftale, skriver Finans.

Joe & The Juice har ikke kendt sig skyldig i anklagerne.

Annonce:

Pengene, som kæden nu skal punge ud med, skal gå til de kvindelige ansøgere, der fik afslag på arbejde i kæden i menige stillinger.

'Der er tale om en mere end fire år gammel sag specifikt forbundet med, da vi startede vores ekspansion i USA, som vi nu har indgået forlig om. I Joe & The Juice arbejder vi aktivt for at fremme ligestilling, lyder det fra Andreas Peter Dipo Zimmermann, Regional Director i Joe & The Juice USA, i en skriftlig kommentar til Finans.

Samme svar lyder til Ekstra Bladet, hvori kæden også understreger, at andelen af kvindelige ansatte i USA i dag er på 57 procent, mens den globalt set ligger på 53 procent.

Fik bøde i Danmark
De fleste, der kender Joe & The Juice, ved, at kæden da også - i hvert fald i de første år af dens levetid - udelukkende bestod af unge mænd bag juicebarerne.

I 2017 fik kæden herhjemme en bøde, da en dengang 23-årig kvinde to gange blev afvist i en stilling på grund af sit køn.

Annonce:

Det var Ligebehandlingsnævnet, der fældede dom, og kæden måtte af med 5000 kroner i godtgørelse til kvinden.

'Den respekterer vi og har taget ved lære af,' lød det dengang fra selv samme Andreas Peter Dipo Zimmermann til Metroxpress.

'Vi ønsker at være en inkluderende virksomhed der behandler alle lige uanset køn, seksualitet, religion, social baggrund m.m. Denne sag er fra 2015 og vi har siden da evalueret og optimeret vores rekrutteringsproces for at være 100 procent sikre på, at hvad enten man er mand eller kvinde, mørk eller bleggrå, med eller uden 12-taller, så er du velkommen hos os og bliver behandlet ens,' lød det videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: