Kendt iværksætter skred fra firma i vrede: Nu er det gået konkurs

Jesper Buch, der blev rig på Just Eat, solgte sin andel af firmaet Drinkster for én krone for at komme ud af den

Jesper Buch er kendt fra DR-programmet Løvens Hule, hvor han sammen med fire andre 'løver' investerer i håbefulde iværksættere. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Jesper Buch er kendt fra DR-programmet Løvens Hule, hvor han sammen med fire andre 'løver' investerer i håbefulde iværksættere. Foto: Lars E. Andreasen/DR

Begejstringen var stor, da serieiværksætteren Jesper Buch i 2012 investerede en halv million i nattelivsappen Drinkster, der skulle sikre billige drinks og bordreservationer, når man gik i byen.

Men årene gik, og da succesen udeblev, valgte Buch i efteråret 2016 at sælge sin del af firmaet for en enkelt krone. Derudover smækkede han med døren over for virksomhedens øvrige ejere.

- De er ikke kommet nogen vegne, så nu tager jeg tabet. Bom, færdig, slut, sagde han i Børsen.

I februar 2017 blev firmaet taget under tvangsopløsning, og i sidste uge blev det så taget under konkursbehandling, viser en meddelelse i statstidende.

I årenes løb har der været problemer med økonomien og med at aflevere regnskaber til tiden, viser et kig i cvr-registret.

Samtidig har der været flere rokader i ledelsen. Først stoppede de tre stiftere af virksomheden i februar 2016, for så på mystisk vis at vende tilbage fire måneder senere. Da Jesper Buch valgte at sige stop i efteråret 2016, hoppede de med på vognen. 

TV2 har været i kontakt med den oprindelige stifter Mads Schjølin, men han har ikke ønsket at kommentere sagen.

Han er især kendt for sit salg af Just Eat, der gjorde ham til mangemillionær, men også fra iværksætterprogrammet Løvens Hule på DR, hvor han vender tommelfingeren op eller ned til håbefulde danskere. 

Mød 'Løverne' fra TV: Så meget er de selv værd

Skaffede 1,5 million i DR-program: Nu får de flere millioner

Deltog i Løvens Hule: Sådan går det i dag