Klobuchar trækker sig fra kampen

Klobuchars stjerne er langsomt falmet. Kamala Harris er nu det varmeste bud på en kandidat til vicepræsident

Klobuchar stillede selv op til kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat, men i marts trak hun sig og meddelte, at hun støtter Biden. Nu har hun også trukket sig som vicepræsidentkandidat. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters
Klobuchar stillede selv op til kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat, men i marts trak hun sig og meddelte, at hun støtter Biden. Nu har hun også trukket sig som vicepræsidentkandidat. (Arkivfoto) Foto: Pool/Reuters
Følg Erhverv

Senator Amy Klobuchar er ikke længere med i opløbet om at blive Joe Bidens vicepræsidentkandidat.

Det oplyser hun ifølge NBC News tidligt fredag morgen dansk tid.

Samtidig giver hun en opfordring til, hvem Joe Biden, der nu har samlet nok delegerede til at blive nomineret som præsidentkandidat, bør vælge at stille op sammen med til præsidentvalget i november 2020.

- USA bør gribe øjeblikket, og jeg mener virkelig - som jeg fortalte Joe Biden i aftes, da jeg ringede til ham - at det er tid til at vælge en farvet kvinde ('woman of color', red.).

Klobuchar var længe blandt favoritterne til at blive Bidens kandidat til vicepræsident.

Men under de omfattende protester mod racisme i USA har der ifølge The New York Times været fornyet opmærksomhed omkring hendes rolle som anklager i byen Minneapolis, hvor George Floyd 25. maj døde i forbindelse med en anholdelse.

Opmærksomhed har været medvirkende til, at hun har tabt terræn i kapløbet om at stille op sammen med den tidligere vicepræsident.

Klobuchar stillede selv op til kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat, men i marts trak hun sig og meddelte, at hun støtter Biden.

To andre tidligere demokratiske Biden-konkurrenter til præsidentposten, senatorerne Kamala Harris og Elizabeth Warren, regnes fortsat som varme bud på Bidens kandidat til vicepræsident.

En demokratisk strateg med forbindelser til Biden-kampagnen udtalte, allerede inden Klobuchar trak sig, at Harris er det oplagte valg.

- Det bliver Harris. Det har altid skullet være Harris. Det stod til at blive Harris, selv da Biden ikke troede, at det skulle være Harris, sagde strategen, der udtaler sig på betingelse af anonymitet.

- På et tidspunkt forsøgte han at overbevise sig selv om, at sorte synes så godt om ham, at han kunne vælge en som Amy Klobuchar.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.