Annonce:
Annonce:

Komiske Kasi fortsætter

Jesper 'Kasi' Nielsen forsøger at fortælle investorer, at han vil videreføre sagen mod Pandora. Problemet er bare, at sagen er afgjort

I maj var Casper Schneidereit optimistisk omkring sin andel i Kasi-lodsedlen. Nu har han tabt 10.000 kroner.
Annonce:
Følg Erhverv

Selvom Jesper 'Kasi' Nielsen for to uger siden meddelte, at han sammen med advokat Boris Frederiksen har besluttet at droppe sagen mod Pandora, fortæller han nu sine investorer, at han vil fortsætte sagen.

I en mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, skriver han, at han vil 'føre sagen videre til voldgiftsinstituttet til endelig afgørelse'.

Men Pandora oplyser over for Ekstra Bladet, at Voldgiftsretten har bekræftet over for virksomheden, at sagen er droppet.

'Pandora hæfter sig ved, at sagen er afsluttet over for voldgiftsretten,' skriver Pandoras advokat Jeppe Jensen i en skriftlig udtalelse.

Kan ikke genoptages
Og når en voldgiftssag én gang er droppet, kan den ikke genoptages. Sådan lyder det i en generel udtalelse fra Peter Fauerholdt Thommesen, advokat og ekspert i voldgiftsret, til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Hvis voldgiftsretten har lukket en sag, er der ikke mere at genoptage. Så er det spørgsmål afgjort én gang for alle, siger han.

Sagen mod Pandora går tilbage til 2010, hvor Jesper 'Kasi' Nielsen solgte sine andele i selskabet Pandora Central Western Europe (CWE) til Pandora. Dengang blev der indgået en aftale om, at han fik en kontant betaling på 385 millioner kroner. Dertil kom den såkaldte earnout-aftale.

Aftalen betød i store træk, at Kasi-Jesper skulle betales, alt efter hvordan det gik CWE i 2015. Undervejs mente Kasi-Jesper, at det var blevet en milliardaftale, mens Pandora endte med at sætte værdien til nul kroner.

Intet grundlag
Parterne blev derfor enige om i 2015 at udpege en uafhængig revisor, der skulle afgøre striden. I 2016 valgte Kasi at anlægge en voldgiftssag mod Pandora.

Annonce:

Men efterfølgende gik Kasi-selskaberne Dojajean Holding og Kasi Aps konkurs. Kurator blev Boris Frederiksen, som valgte at videreføre sagen mod Pandora. På baggrund af den uafhængige revisors konklusion meddelte Boris Frederiksen i midten af juli, at han ikke går videre med sagen.

Til kreditorerne skriver Boris Frederiksen, at han har 'drøftet resultatet af den uafhængige revisors undersøgelser med den sikkerhedsstillende hovedkreditor, der har erklæret sig enig i, at der herefter ikke er grundlag for at foretage sig yderligere, herunder videreføre voldgiftssagen mod Pandora'.

Fiks idé
Dermed er sagen altså lukket.

Tilbage står en række danskere med et gedigent tab.

I efteråret 2018 var Kasi ApS nemlig havnet i store økonomiske vanskeligheder. Jesper 'Kasi' Nielsen fik den fikse idé at skaffe penge ved at sælge såkaldte mini-andele af den gevinst, som slagsmålet med Pandora potentielt kunne give.

Salget indbragte et tocifret millionbeløb til Kasi ApS, men ifølge retsdokumenter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, blev pengene ikke brugt på at nedbringe selskabets store gæld.

I stedet leder Boris Frederiksen i dag efter 23 millioner kroner, som er forsvundet. Imens står investorerne, herunder Casper, tilbage med en lodseddel, der ikke længere er gyldig.

Efter Kasi-Jesper meddelte, at sagen mod Pandora er droppet, har han slettet sin Facebook-profil.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: