Legetøjsgigant styrtbløder: Fyrer 450

Selskabet bag BR og Toys'R'us er ramt af voldsomme økonomiske udfordringer

Legetøjsgigant styrtbløder: Fyrer 450

Landets mest ikoniske legetøjsforretning skal rekonstrueres.

Top-Toy, der står bag blandt andet Fætter BR og Toys'R'Us, går rekonstruktion - det, der tidligere hed en betalingsstandsning.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi har ikke formået at gøre Top-Toy profitabel i den nuværende form, og derfor er vi nu nødt til at lave fundamentale organisatoriske ændringer ved at simplificere og optimere de sunde dele af forretningen, siger Per Sigvardsson, administrerende direktør i Top-Toy, i pressemeddelelsen.

Ledelsen i Top-Toy skal nu arbejde på et forslag til en gangbar rekonstruktion, som skal godkendes i Skifteretten.

Top-Toy havde i det forgangne regnskabsår et underskud i driften på 149 millioner kroner samt et samlet underskud på lidt over to milliarder kroner. Underskuddet skyldes ifølge virksomheden selv blandt andet et skuffende julesalg i 2017.

450 stillinger nedlægges
Selskabets ledelse har vurderet, at det ikke vil være muligt at fortsætte driften uden tilførsel af ekstra kapital. Top-Toys ejere, der ellers tidligere har tilført yderligere kapital, har ikke ønsket at investere yderligere i den nuværende struktur.

- Vi er kommet langt, og vi har strømlinet en stor del af virksomheden, men desværre har vi nået et punkt, hvor langt mere radikale ændringer er nødvendige for at virksomheden kan blive profitabel, siger bestyrelsesformand Michael Hauge Sørensen.

Selskabet planlægger nu at lukke underskudsgivende forretninger og nedlægge en lang række stillinger, blandt andet på hovedkontorerne i Vallensbæk og Hongkong.

I alt ventes det, at det, der svarer til 450 fuldtidsstillinger, vil blive nedlagt. 180 af dem skal findes i Danmark.

Kæden forventer desuden at lukke op mod 100 butikker i Norden og Tyskland.

Virksomheden vil nu fremadrettet fokusere på 'færre, men langt mere moderne butikker' samt mere konkurrencedygtig og effektiv onlinehandel.

Top-Toy lover, at man fortsat roligt kan gøre sine indkøb i BR og Toys'R'Us, og at man vil have de samme rettigheder som hidtil.

Der er i dag 226 BR-butikker og 72 Toys'R'Us-butikker.